Nina Malmström

Jag tappar allt mitt hår!

Jag tappar allt mitt hår! Ja, det känns i alla fall så.

Cirka två månader efter förlossningen började jag tappa hår. Inga kala fläckar eller så, men varje gång jag drar handen genom håret lossnar hårstrån. Det blir typ som stora tussar i duschen efter jag tvättat håret eller i hårborsten efter jag borstat det. Hårstrån överallt. USCH! Jag hatar verkligen lösa hårstrån, finns det något äckligare?!

Jag var dessutom så himla dum och köpte en svart badrumsmatta när jag kom tillbaka till Barcelona i januari. Får skaka den flera gånger om dagen, trots att jag alltid borstar håret över badkaret numera. Så fräscht!

Som tur är har jag alltid haft ganska tjockt hår med lite självfall – bad till och med frisören tunna ut det när jag gick på högstadiet och jag och min bästa kompis strök varandras hår med strykjärn DAGLIGEN då vi inte tyckte att plattången gjorde det tillräckligt platt och rakt – så förhoppningsvis syns det inte för andra i alla fall. Men det känns!!!

Det här är ju tydligen ett väldigt vanligt ”efter-graviditet-sympton”. De säger att man egentligen inte tappar mer hår än vanligt, bara att det upplevs så eftersom man under graviditetens nio månader nästan inte tappar någonting – men jag har då aldrig varit med om något liknande förut.

Ni andra före detta hårtappande mammor, hur länge håller det på såhär?

Att jag dessutom har en bebis som ÄLSKAR att hänga mamma i håret hjälper kanske inte direkt heller…

When Isabella was around two months old, I started losing hair and I still do. No bald spots or so, but every time I pull my hand through the hair some hair strands come off. When I wash my hair I leave a lot of hair in the shower and when I brush it the hairbrush gets full. YUK! Hairs everywehere. Hate it, is there anything more disgusting?! Luckily, I always had pretty thick hair so hopefully you can’t really see it – more than the discusting loose hairs on my floor. Loosing hair’s apparently a very common after being pregnant. They say that you actually don’t lose more hair than usual, just that it feels like it since you during the pregnancy almost doesn’t lose anything at all. But I don’t know about that, I’ve surely never lost hairs like this before. To all other mommies out there, have you experienced the same?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tove Larsson

  Aah, så himla jobbigt är det, vidrig känsla när så mycket trillar av! Jag började tappa när Viggo var ca 3 månader och det fortsatte som bara den i kanske 3 månader, sedan började det så sakta klinga av och det slutade när han var omkring 7-8 månader. Jag slutade amma i samma veva men vet inte om det har något samband, det verkar som om många som inte ammar också tappar massor! Hoppas det slutar snart för dig, det är bara att försöka härda ut 🙂

  1. ninamalmstrom

   Tack för din kommentar Tove <3 Ja visst är det hemskt? Inte bara tråkigt att tappa massa hår, utan riktigt äckligt också. Hårstrån överallt! Åh, är det så? Hoppas det slutar snart på mig också, tycker kanske att det har börjat klinga av eller så har jag helt enkelt inte så mycket kvar att tappa. Haha! Stor kram

 2. Anna

  Usch jag minns det där såväl! Har fobi för blöta hårstrån så att tvätta håret under den perioden var nästan mer en pina:( dock vände det som över en natt när vår lilla var runt åtta månader tror jag 🙂

  1. ninamalmstrom

   Samma här, hatar lösa hårstrån och speciellt blöta. USCH!!! Så äckligt!! Hoppas det vänder snart för mig också 🙂 Tack för din kommentar och kram

 3. Michelle

  Så roligt du skriver om detta!!
  Jag födde ju som sagt 3 dagar efter du födde och lider själv extremt mycket av detta just nu 👎😳

  1. ninamalmstrom

   Haha fyyy, stackars oss!! Är så himla äckligt! Förhoppningsvis vänder det snart 🙂 KRAM och ha en fin dag!!

 4. Helena

  Fy, jag vet precis hur det är 😁 jag tappade hår i ca 3 månader innan det trappades ner igen. Jag hade uppsatt hår dygnet runt under den perioden. Det gick verkligen inte att ha utsläppt. Fick även rejäla flikar i hårfästet, som nu är en härlig stubb på några cm 😄

  1. ninamalmstrom

   Tack för din kommentar Helena! Nä och att bebisen älskar att dra i det så fort det är utsläppt hjälper ju inte direkt heller, haha. Snyggt med stubb 😉 Mycket ska man gå igenom för de små pluttisarna, tur att det är värt det hahaha <3