Därför använder jag inte våtservetter på min bebis – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Därför använder jag inte våtservetter på min bebis

Visste ni att många av de våtservetter som dagligen används vid blöjbyten och efter måltider innehåller både konserveringsmedel och allergiframkallande ämnen? Vi föräldrar torkar våra bebisars rumpa, ansikte och händer med ämnen som till och med är förbjudna i leksaker.

Vi har från första början valt att inte använda våtservetter vid Isabellas blöjbyten. På hennes skötbord ligger istället en hög med torra papperstvättlappar som vi blöter med varmt vatten, ibland med lite babyolja på för att hon ska bli ordentligt ren. I skötväskan har vi ett paket med våtservetter om vi inte skulle ha tillgång till vatten när “olyckan är framme”, men vi försöker att använda de så sällan som möjligt och välja bra märken (finns massor med tester på nätet, kolla även innehållsförteckningen) – allra helst ekologiska.

Jag är väl medveten om alla pekpinnar som vi föräldrar (och speciellt förstagångsföräldrar) får på oss – gör si, gör så. Den där känslan av att inte räcka till och det där ständiga stynget av dåligt samvete. Det är inte lätt att alltid hänga med i svängarna och jag själv gör säkert tusen saker som någon annan anser vara fel varje dag, men det här är bara så sjukt att jag kände att jag var tvungen att skriva ett inlägg om det. Hur kan det ens vara tillåtet att proppa produkter som är riktade till barn, och dessutom de allra sköraste som våra små bebisar, fulla med kemikalier och annan skit?! BLIR SÅ ARG!

Så snälla snälla ni – visst är det bekvämt med våtservetter, men det är långt ifrån värt de eventuella konsekvenserna. Dessutom är det bra mycket snällare för plånboken att köra med tyg- eller papperstvättlappar 🙂

servetterBild lånad från Google.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Ja det är ju jättebra! Tror att det är många som inte vet om att de innehåller en massa skit tyvärr…

 1. Emilia Gardell

  Använder inte heller våtservetter vid blöjbyten, aldrig gjort. Har som du ett paket i skötväskan dock…
  Använder däremot våtservetter i ansiktet efter mat, borde nog kolla upp så de vi använder är okej 🙂
  Kramar

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Ja, kolla upp det – och om möjligt torka bara med pappersservetter som ni blöter ner. Jättemånga som kommenterat på Instagram att det endast använder våtservetterna till städning, att ta bort matfläckar, rengöra ugnen, vid spackling (!) och det säger ju ganska mycket om vad för skit de kan innehålla… Trist!