Ta körtkort utomlands – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Ta körtkort utomlands

Ännu en dag som bara sprungit iväg, utan att jag har fått gjort särskilt många knop. Haha hur är det ens möjligt? Typ samma visa varje dag.

Sista dagen för pappa här i Barcelona idag. Tiden går alltid så fort när man har besök. Vi käkade i alla fall lunch nere i hamnen allihop efter Gabriels träning. Calamares och paella för mig, Isabella har fått pasta bolognese till lunch de senaste tre dagarna, men hon har inte alls varit särskilt imponerad. Lät henne dock smaka lite grand på paellan på restaurangen och oj så gott det var. Så det är väl helt enkelt bara att prova sig fram. Hon har fått smaka en hel del frukt och grönsaker under de senaste veckorna och jag blev lite orolig där ett tag att hon fastnat för den söta smaken och inte ville ha något annat. Men paella är ju långt ifrån sött så det känns lite bättre nu. Imorgon tänkte jag koka lax och mixa ihop med potatis, pasta eller ris och så någon grönsak. Vi får se vad hon säger om det…

Isabella har helammats från första stund (förutom någon flaska ersättning då och då när vi har haft barnvakt eller Gabriel varit ensam med henne), men sedan ett par veckor tillbaks får hon även en portion gröt innan läggdags och nu har vi precis börjat testa att ge “riktig mat” till lunch. På BVC tyckte de att vi skulle prova redan nu för att se om hon sover bättre om nätterna. I förrgår körde hon en ordentlig långsovning, men i natt var allt precis “som vanligt”. We’ll keep on fighting 😉

IMG_8800

Ikväll ska jag och Gabriel ut och käka middag – vart har vi inte bestämt ännu, men jag är sugen på italiensk pizza. Tänkte jag skulle köra till restaurangen för vi köpte ny bil i vintras som jag ännu inte testat. Vi var tvungna att byta vår Audi mot en lite större när lillan kom till världen för att få plats med både barnvagn och resväskor där bak, så det blev en Nissan Qashqai. Varken jag eller Gabriel är särskilt bilintresserade, men vi är väldigt nöjda so far. Det har dock inte blivit av att jag provkört ännu för någon måste ju sitta bak med Isabella och ärligt talat har det känns lite läskigt att sitta fram helt själv vid första körningen. Dessutom är det en automat och jag har bara kört manuell innan. Men nu kan jag ha Gabriel bredvid mig och det är himla skönt att bara kunna ta bilen när man vill.

Jag tog faktiskt körkort här i Barcelona, vilket jag är sjukt stolt över såhär i efterhand. Det där körkortet var något som jag sköt framför mig under flera år då jag aldrig riktigt fann tid till att försöka mig på det ordentligt. Jag var nog lite orolig över att det kanske aldrig ens skulle bli av. Men så sju lektioner senare (men då hade jag övningskört lite i Sverige några gånger till och från när jag var yngre) var det där lilla kortet äntligen mitt – att min körlärare somnade under en av lektionerna är en annan historia…

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Ja det är riktigt roligt 🙂 speciellt när det är något hon tycker om såklart, hehe. Åh snart är den lilla här, så mysigt <3

 1. Emilia Gardell

  Kanske är så att lilla damen tycker om mat med mycket smak 🙂 Mollie gillar den maten jag har gjort till henne som jag trott att jag kryddat lite för mycket, haha.

  Heja dig med körkortet!!
  Hoppas ni hade en mysig kväll 🙂
  Kram <3

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Ja, så kan det ju absolut vara! Vet du vilka kryddor som är ok att ha i? Salt och örtkryddor har jag för mig var big no, hur är det med typ peppar? Tack snälla söta du, blir så glad över dina kommentarer här inne (och på Instagram också såklart, men där hinner jag inte alltid svara). Så roligt att du läser bloggen, stor kram!