Nina Malmström

Kan min bebis sova på mage?!

Åh vi hade det så mysigt igår kväll, men sjukaste saken hände. Det var bombhot i närheten av där Emelie bor, massor med polisavspärrningar och polisbilar. Två män som lämnat en underlig väska med en hotlapp på ett kontor. Usch, riktigt otäckt! För att inte tala om terrordåden i Istanbul. Så himla fruktansvärt!!

Nu var det ju tack och lov inget allvarligt igår, men ändå – det är helt galet. Sånt som man aldrig tror ska hända. Och speciellt inte här, i lilla Majorna. Vart är världen påväg? Man blir både ledsen och rädd…

Som vi moffade igår alltså – massor med ost och kex, frukt och mörk choklad. Och så jättegott rödvin på det. YUM! Isabella höll låda för fullt tills hon till slut däckade i Emelies soffa. Sedan vaknade hon inte ens när jag lyfte över henne till vagnen för att gå senare på kvällen och inte heller när jag bar upp henne till sängen väl hemma igen. Helt utslagen! Väckte henne ändå för att amma lite då mitt ena bröst typ höll på att explodera. Haha! Men sedan sov hon som en stock fram tills sju imorse. Duktiga tjejen!!!

Jag får ofta höra att Isabella är en kopia av mig och jag blir alltid lika glad. Inte för att folk säger att hon är lik mig, utan för att jag med handen på hjärtat tycker att hon är världens sötaste, gulligaste och finaste lilla bebis. Och jag kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig att jag varit ett lika vacker barn?! Haha 😉 De senaste dagarna har jag upptäckt ännu något som kommer från mig – hon sover numera PRECIS likadant som jag alltid har gjort. På mage, med ena handen under huvudet och ena benet lite uppdraget. Vi har såklart noga följt rekommendationerna om att hon ska sova på rygg för att undvika plötsligt spädbarnsdöd, men nu är hon såpass rörlig att hon själv snurrar runt på mage så fort hon får möjlighet. Jag har varit där och vänt tillbaka henne flera gånger under de senaste nätterna, men varje gång jag tittar till henne ligger hon på mage igen. Är det OK att hon sover på mage nu när hon är såpass stor? Hon blir 7 månader om en vecka….

13552749_10154165871515211_1558937488_n

Det är ännu inte mycket Gabriel i Isabella. Det ser nog dock ut som om att ögonen börjar bli bruna och jag håller alla tummar och tår. Jag har alltid velat ha bruna ögon och blont hår, så himla fint. Gabriel hoppas på blå – man tycker väl alltid att det man inte själv har är finast. Är det inte konstigt?! Hon har fått sina otroligt långa ögonfransar, gummiöron och snarkningar från sin pappa. Annars är det än så länge inte så mycket mer…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Min 7 månaders har också vänt från mage till rygg nu när hon sover, och hon sover ju såå gott då. Har hört att det inte är någon fara när de själva kan vända sig. Nu kan vår dotter inte vända från mage till rygg… bara tvärtom så jag nojjar ändå såklart.
  Men har ändå slutat försöka vända henne, ser bara till så hon inte ligger med näsan i madrassen 😄

  1. ninamalmstrom

   Ja, man blir ju lite nojig. Som mamma oroar man sig ju plötsligt för allt… Men precis, vi har tagit undan kudden så hon lär ju få luft. Tack för din kommentar! Kram på dig

   1. Linda

    Menade såklart att hon vänder från rygg till mage 🙈men det förstod du nog 😉 Tack själv för en fin blogg. Kul att följa när barnen är i samma ålder 😊

    1. ninamalmstrom

     Förstod precis vad du menade 🙂 Så roligt att du gillar bloggen, blir jätteglad 🙂 KRAM KRAM!

 2. Ellen

  När de fyllt 6 månader minskar väl risken för psd avsevärt? Har för mig det, är ingen expert. Vet att när min skrutta började rulla över på mage i sömnen fick jag panik men vi plockade bort babynestet och tror hon fick sova utan kudde och det var inga problem! När de är så stora och rörliga ska det väl inte vara några problem heller, en kan ju inte lurpassa på de hela natten 😉

  1. ninamalmstrom

   Ja, men är det inte så? Nä det måste väl vara okej, men man blir ju lite nojig… 🙂