Fjärilar i magen – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Fjärilar i magen

Hej mitt i natten! Jag skulle ha bloggat för länge sedan, men något kom emellan så det drog ut väldigt på tiden. Vi har fått helt otroliga nyheter ikväll och jag håller på att spricka av förväntan, nervositet och typ skräck. Haha, vilken blandning! Det kommer dröja bra länge innan jag kan dela med mig av dessa nyheter, men jag kan lova er att ni kommer gilla det. Så galet! Jag och Gabriel var tvungna att dela på en flaska vin både för att fira och för att lugna nerverna. Haha!

Ännu en dag fylld av flyttfix. Jag och lillan tog en kvällspromenad till parken innan läggdags och så lite gelatto i kvällssolen för mig. Blev sååå glad när jag hörde en annan mamma prata engelska med sina små tjejer i lekparken, men tyvärr var de bara här tillfälligt. I princip ingen pratar engelska här och jag kommer inte långt med vare sig spanska eller portugisiska heller, så det finns ingen annan utväg än att lära sig italienska. Jättekul med ett nytt språk såklart, men väldigt svårt innan man kan någonting alls. Jag har laddat ner en app och försöker träna så fort jag får tillfälle. Haha!


Apropå språk, så verkar det verkligen som om Isabella har börjar förstå ordet “nej”. Jag försöker att inte använda det alltför ofta, men när hon är påväg av den stora vardagsrumsmattan och ut på hårda stengolvet (litar inte riktigt på hennes krypskills ännu) eller påväg att tugga på en sko eller liknande måste jag ju. Då stannar hon upp, sätter sig tvärt ner på blöjrumpan och hela ansiktet förvrängs i världens missnöjdaste grimage och så följt av ett illvrål. Såååå arg! Men sååå gullig, haha 🙂

Nej, nu ska jag ta en snabbdusch och sedan hoppa i säng. Gabriel är träningsfri imorgonbitti för ovanlighetens skull och det ska bli sååå underbart med lite hjälp med lillan under natten. Snart 9 månader (plus en halv graviditet) med dålig sömn börja verkligen kännas. Isabella har aldrig sovit en hel natt och jag kan nog räkna på mina fingrar hur många nätter vi har haft med endast ett uppvak. Men det har ändå varit ok för hon har alltid somnat om efter att hon fått äta. Fram tills för kanske 1-2 månader sedan. Den här sommaren har varit riktigt krävande på sömnfronten. Isabella vaknar minst två, ofta tre och ibland fler gånger per natt och gnäller, skriker och härjar runt. I’m dead …

Hur delar ni upp ansvaret under nätterna, ni andra som har små hemma? Jag har huvudansvaret om nätterna i och med att Gabriel måste upp tidigt och vara fräsch för att prestera på sin träning. Men det börjar verkligen bli tufft nu känner jag 🙂 Snälla lilla bebis sov!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Roligt med så många språk 🙂 Vad pratar ni med eran lilla?

  Våran flicka blir snart 8 månader. Hon har sovit hela nätter några enstaka gånger sen hon föddes.
  Jag har mer eller mindre ansvaret om nätterna eftersom jag inte ska ‘gå till jobbet’ dagen efter. Vi har hittat ett bra sovmönster som har funkat bra. Och för mej med, så man är någolunda människa dagen efter.
  Vi går och lägger oss samtidigt oftast vid 22, ammar till sömns. Sen brukar hon vakna vid 3-4 för att äta lite, somnar om. Sen vaknar hon för att äta igen vid 6-7. Kan somna om men vaknar oftast mellan 7-8.
  Med dem tidsintervallerna har gjort att jag ändå fått sova 3-4 timmar i stöten vilket har funkat bra.
  Fram till för ca 3 veckor sen! Två tänder som ploppat upp, aktiv på ett annat sätt om dagarna, sover sämre om nätterna. Vetetusan vad som hänt, hoppas det är nån fas och att vi kan återgå till det ‘vanliga’ snart haha.

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Jaa, det är kul 🙂 jag pratar svenska med lillan och Gabriel portugisiska. Åh nästan lika gammal som Isabella då ju! Skönt ändå, tycker att det funkat helt ok så länge hon bara vaknar för att äta och sedan somna om. Men som du säger, när man måste upp och passa, vyssa, trösta blir det en helt annan grej … Hoppas våra små sover bättre snart så vi båda får lite vila! Stor kram<3

 2. marie

  Hej, min son är 10 månader och har precis som din dotter inte varit i närheten av att sova en hel natt än. Han sover mellan 19.30 och 05 på morgonen och vaknar vanligtvis 2-3 gånger per natt. Börjar bli riktigt slitigt, särskilt som jag börjat jobba igen. Vi gör så på veckodagarna att min sambo tar natten, men jag går upp på morgonen och tar mellan 05-06.30 innan jag åker till jobbet. På helgerna delar vi och tar en sovmorgon var.

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Phu, visst börjar det kännas nu?! Hoppas verkligen våra små börjar sova bättre snart… Kram på dig!!

 3. Anna

  Hej! Har ganska nyligen upptäckt din blogg och gillar den verkligen 🙂 har själv en dotter på 6 månader. Måste bara fråga vilken ögonfärg eran lilla har? Min dotter tycker jag har liknande ögonfärg, någon outgrundlig blandning som skiftar från dag till dag, ibland är de mörklåa och ibland mer olivfärgade.. Jag är blåögd och min man brunögd, han har dock blåögda släktingar.. Spännande det där med ögonfärg.. 🙂 /Anna

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Men guuud så glad jag blir. Tack snälla söta du!!! Vad kul att du också har en liten, och så nära min lilla plutt i ålder. Isabellas ögonfärg ändras hela tiden, tycker jag. Första månaderna var de blå, men blev mörkare och mörkare. Nu är de bruna längst in runt pupillerna, sedan grå/gröna och så blå längst ut. Tycker de blir mer och mer bruna för varje dag dock, så skulle tro att det blir en liten brunöga till sist 🙂 men vem vet – de skiftar också väldigt beroende på ljus. Det är precis likadant i vår familj! Jag har blåa, Gabriel bruna men flera blåögda släktingar. Håller verkligen med dig, såååå spännande!! Stor kram <3

 4. Isa

  Hej Nina! Vilken fin och mysig blogg du har om lillan, hon är ju bara sååå söt!! Har sett att du skriver ofta om hur lite sömn man får med sin lilla bebis, hur länge sover du i genomsnitt per natt? Undrar nämligen hur andra nyblivna mammor får det att gå ihop om dem jobbar fulltid, speciellt utomlands, eftersom att mamma ledigheten i många europeiska länder är endast 4 månader.
  Tack för en super blogg och hoppas allt funkar bra för er i Italien!

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Åh tack snälla Isa för dina fina ord!! Blir verkligen jätteglad 🙂 oj, det varierar såklart beroende på om lillan är inne i en någorlunda “bra” sömnperiod eller en riktigt dålig, haha … Men de senaste veckorna (som har varit en väldigt jobbig period) har jag kanske i genomsnitt fått 4-5 timmars sömn per natt. Jag behöver typ egentligen 10 hahaha … Jag undrar precis som du hur mammor som börjar jobba tidigt får ihop det, men jag vet också många vänner vars små sovit hela nätter nästan från början så det är himla olika det där. Tack snälla igen!! Kram

 5. Diana

  Fina sötnosen!!! Man smälter ju när man ser henne.
  Kan du spanska och portugisiska??? Coolt juh, hur kommer det sig?
  Men det kanske blir lätt att få in italienska om du redan kan de andra två språken som ändå liknar.
  Många italienare förstår dessutom spanska så ibland går det bra ändå 😀

  Lycka till 🙂

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Ååh tack så jättemycket hihi 🙂 jaa det gör jag, kan skriva ett inlägg om det ifall det kan vara intressant att veta mer? 🙂 Ja, det hjälper nog en hel del med spanskan så det är ju skönt iaf. Tack snälla!! Kram