5 saker jag saknar från tiden som icke-mamma – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

5 saker jag saknar från tiden som icke-mamma

Att vara mamma är det absolut underbaraste som finns och helt klart det bästa som någonsin hänt mig. Även om livet förändras drastiskt (och får en helt annan innebörd) på många plan kan man ändå för det mesta fortsätta göra ungefär samma saker som tidigare, om än lite annorlunda och kanske inte lika ofta – MEN jag ska inte skjuta under stolen med att det ändå finns några saker som jag saknar extra mycket från tiden innan jag fick barn. Saker som numera händer väldigt sällan och som man förr nog tog för givet och inte riktigt förstod hur fantastiska dessa rätt simpla stunder faktiskt var. Haha! Man saknar inte kossan förrän båset är tomt, eller hur är det man säger?

1. Att sova!

Ja, ni som läst min blogg tidigare vet vad jag pratar om. Jag ÄLSKAR att sova och är egentligen så himla beroende av min sömn. Att jag inte typ kollapsat det senaste året på grund av sömnbrist är ett under i sig. Haha! Jag saknar alla tänkbara former av sömn – ostörda nätter, härliga sovmorgnar, långa siestor efter lunch, att slumra till i soffan en söndagseftermiddag, ta en nap i solstolen på playan. Ja, jag kan fortsätta i all oändlighet och nu när jag tänker på det känns den där åtråvärda sömnen typ som ett gammalt ex som du kanske aldrig riktigt släppt taget om. Haha!

2. Att gå på toaletten eller ta en dusch!

Gud vad jag kan sakna att få uträtta mina behov eller tvaga mig i fred. Utan publik! Att få en stund i badrummet i lugn och ro, utan att behöva sitta på toa och sjunga för full hals eller dansa loss som värsta utekvällen i VIP:en på Opium, Sutton eller CDLC (hint till mina Barcatjejer!) i duschen. Allt för att underhålla en uttråkad liten bebbe som skriker efter uppmärksamhet. Jag saknar att låsa in mig och ha all tid i världen för att duscha lääääänge, skrubba hela kroppen, raka benen i lugn och ro, låta inpackningen sitta i extra länge, smörja in sig med bodylotion, klämma varenda por man kan hitta. Bättre än alla spahotell i världen! Jag var typ känd för mina långduschar, men numera är jag ett proffs på att bli klar snabbt. Bättre för miljön om inte annat.

SPADUSCHEN_REMASTER

Den här underbara bilden har min duktiga bloggkollega Teresa Tingbrand gjort. Hon ritar en helt fantastiskt rolig serie om småbarnslivet som träffar mitt i prick varenda gång. Vill ni se mer? Ni hittar hennes blogg HÄR 🙂 

3. Träna!

Fy fasen vad jag längtar efter att kunna smita iväg till gymmet precis när jag känner för det och stanna precis så länge jag vill. Vakna på morgonen och kolla in vilka pass som finns på schemat för dagen och hoppa på just det jag känner för utan att i förväg behöva planera in i minsta lilla detalj eller behöva skynda mig tillbaka så fort träningen är klar. Ta en extra runda i gymmet, köra några ytterligare övningar bara för att man känner för det och kanske avsluta med en avkopplande stund i spa:et efteråt, en helt vanlig måndag.

4. Slötitta på TV mitt på dagen!

Att ligga på soffan och slötitta på en film eller serie mitt på dagen bara för att jag inte har något viktigare för mig. När de få tillfällen som hade kunnat spenderas så här ges har man alltid tusentals andra saker som behövs göras istället. Typ försöka komma ur pyjamasen eller borsta tänderna trots att klockan redan passerat lunchtid för länge sedan.

5. Ha gott om tid och slippa skynda!

Ens lilla hjärta och hans eller hennes behov kommer liksom före ALLT annat, jämt. Så alla ens egna grejer måste liksom utföras i mån av tid och supersupersuperfort om det ska finnas någon chans att hinna avsluta innan man blir avbruten. Tänk att få njuta av sin lunch i lugn och ro, dricka kaffet medan det fortfarande är varmt, prova kläder innan man köper dem… Ni förstår nog vad jag menar 🙂

Vad saknar du?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Louise

  Jag saknar att få göra mig iordning i fred på morgonen. Jag lovade mig själv innan jag fick barn att jag aldrig skulle gå omkring osminkad eller ofixad en dag endast pga bebis, och det har jag hållt, men nu när C är 10 mån och förflyttar sig i en hastighet jämförbart med ljuset (dvs ej längre ligger still på en gosig filt på badrumsgolvet) så får man springa mellan barn och ett lager mascara och samtidigt försöka få i sig en klunk kaffe mellan varven (tacka vet jag nescafe och micro!). Jag är absolut ingen narcisist utan blir klar på 5min om morgnarna, men det vore bara så skönt att kunna få allt gjort i lugn och ro utan att behöva underhålla eller vakta.

  Älskade för övrigt detta inlägget, stämmer så bra in på mig själv! Speciellt det där med sömnen, haha!

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Åååh det saknar jag också!! Förstår precis vad du menar, haha 🙂 men så glad jag blir att du gillade inlägget, tack snälla söta. Stor kram!

 2. Eva

  Känner igen mig precis! Jag kan inte ens duscha längre även om jag har öppen dörr och hon ser mig. Hon blir helt hysterisk så fort jag sätter på duschen. Och tänk att få sovmorgon någon dag, vad underbart det vore! Eller att se ett helt program på Web-TV. Eller få äta sin macka i lugn och ro.