Nina Malmström

En dag i Rom

God morgon fina ni! Hoppas ni mår bra och har sovit gott. Jag satt uppe till kl 3 med en inlämningsuppgift (började ju plugga igen för någon vecka sedan efter att ha varit mammaledig på heltid i nästan ett år) igår så känner mig lite groggy idag. Tack och lov tog Gabriel natten i alla fall och det verkar ha gått bra. Isabella vaknar fortfarande 1-2 gånger per natt, men hon har inte ammat mellan läggdags och morgon på hela veckan. Hon somnar om relativt snabbt i sin egen säng, vi får oftast vyssja och buffa lite – men behöver i alla fall inte lyfta upp henne. Hoppas vi är på rätt väg 🙂 

Nu har Gabriel och lillan gått ut för att käka frukost i byn så jag ska försöka sova någon timme till. Hade kunnat sitta med inlämningsuppgiften även idag, men ville så gärna bli klar i natt och kunna ha hela söndagen fri till annat. Så trist att ha massa saker som måste göras när man bara vill njuta av lite ledig tid tillsammans med familjen. Får se om vi kanske åker och badar eller vad vi hittar på. De har en liten höstmarknad i byn så vi går nog in och tar oss en titt. Ikväll är det bbq hos ett brasilianskt par i laget. Kul!

Igår släppte vi alla trista måsten och bestämde oss för att upptäcka Rom. Vilken bra idé! Vi bara strosade runt i lugn och ro utan någon egentlig plan och njöt av denna fantastiska stad och varandras sällskap. Vi har verkligen haft så extremt lite tid att bara vara tillsammans och göra det som faller oss in under de senaste månaderna. Förr var söndagar alltid vår heliga dag då vi normalt inte planerade något alls – utan bara vaknade på morgonen, käkade brunch på något mysigt ställe och vandrade runt i Barcelona i timtal. Tog en kaffe här och en öl/drink där. Men den här sommaren har verkligen gått i ett så dagen igår kan jag leva på länge. Är så kär i min lilla familj och vad som än händer i framtiden ordnar det sig för vi har ju varandra. Vi promenerade runt, åt fantastiskt god glass och så hamnade vi vid Forum och Colosseum som jag alltid velat se. Så pampigt va! Det var som att vandra omkring i en historiebok.RomMin lilla familj på äventyr. Alltså kolla bakgrunden, sååå vackert!Mammairomimage Mina älsklingar <3image image Älskar dig mer än något annat, lilla skrutt!imageIsabella tyckte det var sååå spännande med allt nytt att titta på, ny miljö och massa människor. Hon satt helt knäpptyst i sin vagn och bara observerade i flera timmar, det händer inte allt för ofta. Haha! image image imageVädret var lite si och så. Ett tag hade vi riktig storm med åska och ösregn så då sökte vi skydd för att inte bli helt plaskblöta eller träffas av blixten. Haha, helt galet men ganska mysigt. Det slutade efter en stund, men resten av dagen var rätt molnig vilket nog var lika bra. Alldeles för varmt att turista i gassande sol.

På tåget hem läckte lillans blöja ut i typ hela vagnen och vi kunde inte ta oss till toaletten för den låg i andra änden. Sedan trampade först Gabriel i hundbajs på vägen från tågstationen för att någon minut senare köra vagnen genom en hög. Alltså såååå jäkla äckligt! Varför plockar inte folk upp efter sina hundar? Tyckte det luktade bajs hemma hela kvällen trots nybadad bebis och sanerad vagn (och pojkvän). Haha! 

Hoppas ni får en härlig söndag – lite senare kommer del 1 av min förlossningsberättelse. Så håll utkik! Kram <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Stina

  Åh! Som antikennörd (nämnde jag att jag även är lärare i historia 😁) så blir man ju lite avundsjuk att du har tillgång till de där områdena på så nära håll. Ha en fin söndag och vad skönt att du får lite kvalitetstid med familjen 😚

 2. Katja

  Gillar din blogg mycket och drömmer mig bort utomlands när jag läser. Det skulle vara så kul att se lite bilder från byn ni bor i! Lycka till med pluggandet

  1. ninamalmstrom

   Åh vad glad jag blir att höra det Katja, tack snälla för dina gulliga ord. Åh, jag ska absolut ta lite bilder från vår by – är en riktig liten håla haha så kanske inte så mycket att se, men om det kan jag såklart göra 🙂 STOR KRAM!