Nina Malmström

Vattengympa för gravida

Godmorgon fina ni, hoppas ni sovit gott 🙂 Här överraskade lillan oss ordentligt med att sova första hela natten i hela hennes liv. Ni som läst bloggen tidigare vet att vi har haft det rätt kämpigt med sömnen (ni kan läsa mer HÄR och HÄR), men numera sover hon alltså i sin egna säng i sitt egna rum hela nätterna igenom. Haha, man kanske inte ska ropa hej förrän man hoppat över bäcken, men det känns verkligen som om vi är på rätt spår. Visserligen somnade hon JÄTTESENT igår – hon slocknade i bilen påväg hem från IKEA strax innan nio (vi brukar lägga henne mellan åtta och nio så det var en ganska normal tid), men sedan vaknade hon när jag lyfte in henne och var på ett sprudlande gott humör. Hon var trött, men ville bara busa, busa och busa. ställde sig upp i sängen om och om igen, babblade och skrattade. Det brukar ta ett tag för henne att varva ner om kvällarna, men igår var verkligen något utöver det vanliga. Haha! Halv elva däckade hon till slut vilket är alldeles för sent, men sedan sov hon i ett streck fram till halv åtta imorse. WOW! Vi är så glada och stolta över vår lilla tjej 🙂

Jag själv drömde konstiga drömmar typ hela natten – såg äckliga kryp och djur som klättrade runt vår säng ”i syne”. Så fick sätta mig upp och lysa med mobilen fast fattade ändå ingenting. Pratade massor i sömnen gjorde jag också tydligen: ”vi måste göra rent hela sängen”:.. Haha! Så Gabriel tog Isabella imorse så jag fick sova några timmar till. Skönt!

Fick förresten ett nyhetsbrev på mailen från Hagabadet med deras kursutbud under hösten/vintern och blev genast lite nostalgisk. Förra året gick jag på vattengympa för gravida där under graviditetens sista 2,5 månad och det är VERKLIGEN något som jag kan rekommendera. Det hade börjat bli rätt tungt och kämpigt att ta sig fram med den stora magen och att få kliva ner i det varma vattnet och plötsligt kunna röra sig precis som vanligt var obeskrivligt härligt. Och sedan var det himla kul också! Jag höll ändå igång ganska bra under graviditeten med promenader, lite gym och även gravidyoga sista månaderna, så hade nog velat att det var lite tuffare – men det ska ju passa alla såklart. Varje klass avslutades med avslappning då man gled runt i vattnet på flytgrejer och det var jätteskönt. Men det var en sååå konstig känsla när man gick upp ur badet, plötsligt vägde kroppen typ 200 kg. Så knäppt! Jag gick varje fredagseftermiddag och det var perfekt för att starta helgen och för en riktig fredags-feeling. Extra bra var det såklart de gångerna jag visste att Gabriel skulle komma till Sverige och hälsa på dagen efter. . hagabadethagabadet

Bilderna är lånade från Hagabadets hemsida. I den här poolen hade vi vattengympa 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.