Lillans rutiner – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Lillans rutiner

Under frågestunden var det många av er som undrade över Isabellas rutiner så därför tänkte jag göra ett eget inlägg om det. Ungefär så här brukar en vanlig dag i Isabellas liv se ut, men det beror också lite på när hon vaknar på morgonen, hur länge hon “sover middag” och vad vi gör just den dagen – vi försöker i alla fall hålla mat- och sovtiderna så gott det går.

6.30-7.30: Isabella vaknar och vi bär över henne till vår säng för en stunds amning och lite morgonmys

8-9: Frukost – gröt och en macka med Philadelphia som jag skär i bitar så hon får sitta och pilla själv = tid för mig att äta frukost i “lugn och ro”

10-11: Siesta! Isabella sover allt mellan 30 minuter och två timmar, men det brukar oftast bli runt en timma. Ibland får hon en banan eller smoothie till mellanmål innan sovstunden om hon varit vaken länge och det var ett tag sedan hon åt frukost.

12.30-13.30: Lunch – hon får oftast samma mat som oss numera, men lite mosad, utan salt och med extra fett. Ibland lite fruktpuré till efterrätt.

14-15: – Siesta! Även här mellan 30 minuter och två timmar, men oftast runt en timma. Ibland vill hon amma en liten stund.

15-16: Mellanmål – macka med Philadelphia

18-19: Middag – samma mat som oss och lite fruktpuré till efterrätt

20-21: Läggdags och nattning – sedan någon vecka tillbaka vill hon gärna ha välling i sängen, innan blev det gröt en stund innan läggdags och så lite amning precis innan hon skulle sova. Hon brukar nästan alltid somna innan kl 21 och ofta blir det tidigare än så.

Igår fick lillan nya skor – hur söta? Älskar leo!

Vill ni läsa hur rutinerna såg ut för 3 månader sedan kan ni klicka HÄR. Det är väldigt stor skillnad på en 6 månaders bebbe och en 9 månaders, helt klart. Sedan har vi verkligen börjat komma in i lite mer “normala” mattider jämfört med när vi bodde i Barcelona ser jag. Haha! 6 år i Spanien med spanska mattider (lunch vid 16 och middag vid 22-23) sätter sina spår, visst har de senare matvanor här i Italien än i Sverige – men det är ingenting jämfört med spanjorerna 🙂 

Har ni liknande rutiner som oss eller hur ser det ut hemma hos er? Dela gärna med er, det är alltid lika roligt att höra hur andra gör. Kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Paula

  Hej! Kul att läsa din blogg. Min tjej är 5 månader, så det är kul att se vad som komma skall. Du är nog inte så intresserad av att höra våra rutiner så kommenterar bara att det är en mysig blogg att läsa!

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Åh tack söta du Paula för din mysiga kommentar. Jätteroligt att höra att du gillar bloggen och stort grattis till din lilla. Kramar!

 2. Stina

  Våra rutiner är nog ganska lika förutom att lillen sover direkt efter lunchen och att vi äter middag vid 17 och han lägger sig vid 19 😊 Ha en fin dag! Kram

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Ja vi har nog fortfarande lite mer sydeuropeiska mattider ändå, även om det inte blir lika sent som i Spanien… Tack detsamma fina du! KRAM

Annons