Nina Malmström

Mina bästa Barcelona-tips

Jag har fått SÅ HIMLA MÅNGA frågor om mina bästa Barcelona-tips och jag känner mig riktigt usel som inte har satt ihop en liten guide till er förrän nu. Jag har verkligen haft det i tankarna ända sedan jag skrev mitt första blogginlägg i våras (det kan ni förresten läsa HÄR om ni är nyfikna på hur allting började), men anledningen till att jag inte gjort slag i saken är att jag har så oändligt många guldkorn och smultronställen i den där underbara staden att jag ärligt talat inte vet i vilken ände jag ska börja. Jag satte igång lite smått i våras (länkar inläggen nere bland resten av tipsen), men så kom jag av mig – så nu kära vänner kör vi på riktigt. Här kommer (några av) mina allra bästa tips om du är, ska eller planerar (Ja! Ja! Ja! DO IT – Du kommer INTE att ångra dig) att åka till Barcelona:


För en kaffe/öl/drink/vila fötterna…

Då tycker jag absolut ni ska ta er upp på takterassen till Museu d’Història de Catalunya som ligger nere i hamnen Port Vell. Här har ni utsikt över hela stan och det är sol från morgon till kväll. Ni går in via entrén till museumet och tar hissen upp till fjärde våningen – gå in genom restaurangen och ut på terassen. Ett helt fantastiskt mysigt ställe! Ibland har de dessutom DJ som spelar. Här hängde jag mycket om dagarna med lillan i våras och hade i princip hela terassen för mig själv – på helgerna är det nog dock lite mer människor.

För lite drinkar

I området El Borne hittar ni massor med härliga barer – jag skulle rekommendera er att besöka Zero KM (här serveras dessutom supergod mat – pizzan med salchichas catalanas är to die for), Numero 9 och Crepes del Born. 


För lite bubbel

Missa inte xampanyerian Can Paixano på Carrer de la Reina Christina 7 för lite bubbel (cava) i annorlunda miljö – en riktigt Barcelonaklassiker som ligger jättenära museumet med takterassen. Men förbered er på att trängas, det är en del av charmen.

 

Mexikanskt, färgstarkt och billiga (+ starka och goda 🙂 ) drinkar

Gillar ni mexikanskt så missa inte Rosa Negra på Via Laetana, sååå goda quesadillas med champinjoner + gambas och såklart deras passionsfruktsmojitos för 3,5€. Jag avslutar alltid med en frozen piña colada till ”efterrätt”, nästan som glass 🙂rosanegra

För en lång lunch och drinkar i solen eller middag följt av en liten svängom på dansgolvet

Nere på stranden finner ni CDLC (Carpe Diem Lounge Club) – ett sjukt nice ställe med orientalisk känsla med allt möjligt på menyn. Framåt sena kvällen ”förvandlas” hela stället till klubb och är HELT klart ett av mina favoritställen 🙂 Det kan även tilläggas att det var just här som jag och Gabriel träffades för allra första gången. Hihi!img_5368Isabella har redan hängt på CDLC:s terass både en och annan gång. Hon går i sin mors fotspår… Det gäller att börja i tid 😉

 

Nice hak nere på stranden

Det absolut bästa med Barcelona tycker jag helt klart är närheten till havet och strandlivet. Ju längre från staden man åker (går toppenbra pendeltåg) desto finare blir stränderna, men på våren och hösten (under sommaren är det allt för packat, tycker jag personligen) funkar playan inne i stan som heter Barceloneta – eller ännu hellre Bogatell som ligger lite längre bort från centrum – helt okej. Här finner ni massor med nice hak dessutom, mina favoriter är Maka Maka (som mina fina bloggkollega Claudia har skrivit om HÄR), Bacoa Hamburgueseria (helt klart bästa burgarna i stan enligt mig – jag har skrivit ett eget inlägg om stället HÄR) och Surf House som serverar massvis med fräscha sallader och liknande samt riktigt goda juicer.

Fräscha juicer på Surf House.img_5966

Smarriga smoothies på Maka Maka.bacoa

Bästa burgaren på Bacoa!

 

Bästa tapasen

För Barcelonas bästa tapas – sök upp Cachitos eller Cerveceria Catalana. Den sistnämnda måste ni se till att vara på i god tid, det är alltid lååååång kö.

 

Sushi

Är ni sugna på sushi bör ni gå till Ikibana på Passeig de Picasso eller Parallell – sushin på CDLC som jag nämnde ovan är också riktigt god (samma ägare).

Fantastiskt god cheesecake har de på Ikibana också!

 

Klubbar

Nu har jag själv inte varit ute i Barcelona på år och dagar av förklarliga skäl, men hade ni frågat mig för ett par år sedan hade denna före detta partyprinsessa suttit på svaren till alla dina fiesta-frågor. CDLC, Nuba, Sutton och Opium skulle jag väl säga att ni inte bör missa. En drink eller två längst upp i Hotel W vid stranden med utsikt över hela stan ”går inte heller av för hackor”. Haha!

 

Vätskepåfyllning under shoppingrundan

Ni borde även kika in på El Nacional på Passeig de Gracia, kanske för vätskepåfyllning under shoppingrundan. Sååå fint och häftigt ställe!elnacional

Bästa brunchen

När det kommer till brunch är jag en sucker för amerikanska pannkakor och god cappuccino – Barcelonas bästa finner ni på Garden Caffé (har skrivit ett eget inlägg om vårt älsklingsställe HÄR) och Picnic. Brunch & Cake som är en brunchkedja ligger utspritt på flera ställen i stan och är även det värt ett besök – prova deras ”super sandwish”. OMG!gardencaffegardencaffe

Vegetariskt/raw food/lite nyttigare alternativ

Missa inte Flax & Kale nära Plaza Catalunya. Grymt ställe! Kanongod mat som dessutom är supernyttig (!), fantastiskt goda smoothies och juicer plus en otroligt mysig terass. Ni finner mer info HÄR!

Nu blev det mest mat- och drycktips, är det något mer ni gärna vill veta mer om? Shoppingtips, aktiviteter, Barcelona-med-barn? Just hit me! <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Åh äntligen, tack! Du får gärna tipsa om barnvänliga favorit ställen (cafe, resturang, lekpark) också, tror jag har koll på dom flesta men utifall att du har nåt supertips 😄