5 saker som en småbarnsförälder saknar – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

5 saker som en småbarnsförälder saknar

Det finns ju hur mycket bebisprylar som helst ute på marknaden, den ena mer nödvändig (eller onödig?) än den andra. Saker som jag för drygt ett år sedan inte ens hade en aning om att de existerade har kommit att bli något jag använder oftare än typ min egna hårborste. MEN! Trots denna uppsjö av näsfridor, pysventiler och vällingpulverfilter finns det ett par saker som jag verkligen har saknat under de här första tio månader som mamma…

 

1. Napphållare 

Då menar jag såklart inte en sådan där vanlig napphållare som man sätter fast i kläderna – utan en napphållare som ser till att nappen faktiskt stannar kvar I BEBISENS MUN, framför allt på natten. Jag vet inte hur många gånger lillan har väckt mig för att hon tappat nappen, men jag minns att det som värst kunde vara ungefär var tionde minut natten igenom. INTE kul!

 

2. Klippa-naglarna-maskin

Finns det något pilligare och trixigare än att klippa små sprattelbebisars mini-naglar?! Tänk om man bara kunde stoppa in lilla handen eller fossingen i någon slags manick som filar ner eller klipper av den vassa tippen som så lätt river sönder såväl bebiskinder som mammabringor….

 

3. Strumpklister

Strumpor och bebisar. En omöjlig kombo. Hur många strumpisar har inte försvunnit under dessa tio månader?! Redan på BB var en spårlöst försvunnen. Vad sägs om att uppfinna något parfymfritt och allergivänligt klister för att hålla de små sockorna på plats? Eko också såklart 😉

 

4. Göra-rent-nerbajsade-kläder-automat

Isabella är en riktig ryggbajsarbebis (förlåt älskling! Döda mig inte om 14 år…) och jag har för lääääängesedan tappat räkningen hur många bodys jag fått stå och skrubba för hand. Vad underbart om man bara kunde slänga in dem direkt i tvättmaskinen, eller ännu bättre – en egen saneringsautomat som genast tar bort allt kladd, lukt och framför allt alla fula fläckar som förstört alldeles för många plagg.

 

5. Skorvmössa

Vi har tack och lov varit väldigt förskonade på skorvfronten. Isabella hade lite grand när hon var runt tre månader, fast det gick relativt lätt att få bort med babyolja och skrap – MEN jag har många i min närhet som nästan blivit gråhåriga efter alla försök att göra sig av med den där envisa skorven på sina små. Tänk om det fanns en superkur, typ en skorvmössa som den lilla fick ha i ett par minuter och så VOILA: allt borta!

IMG_6336

Älskade unge! Snacka om att livet har fått en helt annan innebörd sedan du kom till oss. Haha! <3 

Lagom till bebis nummer 2 hoppas jag att någon uppfunnit i alla fall någon av punkterna på listan. Tänk så mycket lättare livet som småbarnsförälder vore då. Och hur svårt kan det vara? Jag menar, om någon har kommit på SNORSUGEN (som för övrigt är Guds gåva till bebismammor- och pappor) kan det väl inte vara någon konst att mecka ihop en liten baby-manikyr-mackapär?! 🙂

Finns det något som du verkligen har saknat under småbarnsåren?

Gillar ni föresten den här typen av inlägg får ni gärna klicka på hjärtat nedan, och vill ni läsa fler listor finner ni “5 saker jag saknar från tiden som icke-mamma” HÄR, “Mina bästa spartips inför bebis ankomst” HÄR och “8 tecken på att du är mamma…” HÄR <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Vanja, mamma till Freya

  Dom första känner jag igen! xD
  Men ryggbajset och skorven har jag hittat bra saker mot 😉
  Fliken på blöjan i ryggen, precis ovanför “resoren” ska vikas in. Det stoppar då bajset från att komma upp på ryggen, har inte haft en ryggbajs sedan jag började med det 😀

  Kokosoljan hjälper mot skorv! En gång i veckan tar jag det på Freya, och gnuggar lite allt eftersom dagen går ocg till kvällen är allt borta 🙂

 2. Gabriella

  Fantastiskt bra skrivet 😂 Vill bara tipsa om borago (en superkur mot skorv) min dotters skrov försvann på bara ett par dagar och kom aldrig tillbaka. Hon hade som skorpor som hon var påverkad av. Hela huvudet med massa skorv! Det luktar vidrigt dock ☺️

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Vad roligt att du gillade listan 🙂 Och vilket bra tios, det delar jag gärna med mig av i bloggen om det är ok? Kan säkert komma till användning för många andra! Kram

Annons