Spenatsoppa – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Spenatsoppa

Åh vi har haft en så himla mysig dag inne i Rom, lillan och jag. Vi mötte upp Johanna med sin lilla Agnese och så hängde även Beatrice med sin lilla Bianca på. Så roligt att vara ett litet gäng! Vi strosade runt i det härliga vädret och åt lunch på en uteservering nära Fontana di Trevi. Supermysigt! Men nästa gång ses vi nog i en park så de små får leka av sig, alla tre tyckte att det blev lite tröttsamt att sitta i vagnen efter ett tag. Isabella är rätt nöjd så länge det finns mycket att titta på, men jag märker tydligt att hon börjar bli “äldre” och få mer spring i benen. Så jag lät henne stanna uppe en stund längre nu när vi kom hem så hon skulle göra av med lite energi innan läggdags. Idag hade vi förresten en alldeles perfekt läggning – hon slukade vällingen i ett nafs och sedan borrade hon in sitt lilla huvud i mitt bröst och slocknade på en gång med ett nöjt gulle-smile på läpparna. Älskade unge! Det är så otroligt skönt när man slipper skrik och bök innan hon somnar – känns inte så roligt att hon ska behöva avsluta dagen på det sättet och själv blir man ju också lite less.Badbalja

Någon fick bada innan läggdags idag 🙂 Så skoj!

Vi har låtit Isabella somna i vår säng nu det senaste i och med att vi har rest runt så mycket plus att hon varit sjuk, men tänker att vi tar nya tag med att somna i egen säng när vi kommit tillbaks från Sverige. Det gick ju jättebra sist, dock har vi prioriterat så snabb och enkel läggning som möjligt nu när vi haft så struliga nätter. Men det är såklart skönt om hon kan komma till ro själv. Däremot har hon fått flytta in hos oss igen – i förra lägenheten fick hon ju sova i eget rum, vilket funkade bra – men i den nya lägenheten ligger hennes rum på nedervåningen och vårt på övervåningen, vilket känns som ett alldeles för långt avstånd. Dessutom har vi en livsfarlig smal trappa som typ stupar rakt ner och där vågar i alla fall inte jag springa upp och ner i, lite halvt i sömnen. Så det fick bli såhär och jag tror, i ärlighetens namn, inte att det går någon nöd på någon av oss. Jag tycker det är mysigt att ha henne nära och kanske framför allt himla bekvämt.

Nu har jag precis ätit världens godaste spenatsoppa och jag kan verkligen inte förstå varför jag inte lagar det oftare? Det är så himla lätt, går superfort och är dessutom både jättegott och nyttigt. När jag flyttade till Barcelona hade jag en period på ungefär två år som jag festade KONSTANT – jag var ute minst fem dagar i veckan (förstår inte hur jag orkade? Haha) – och då lagade jag jätteofta spenatsoppa till fyllemat när jag kom hem på natten (morgonen… i Barcelona stannade man tills ljuset tändes på nattklubben runt sextiden och alla bara: VA? REDAN SLUT?… haha, galet…). Den blev dock lite vattnig idag så nästa gång ska jag ta lite mindre vatten för att få en mer matigare soppa. Jag köpte i alla fall jättegott bröd på väg hem från tåget så jag blev mätt ändå, men imorgon ska jag nog koka ett par ägg till lunch – det glömde jag idag.

Nog om soppa, nu ska jag röja undan lite här hemma och sedan krypa upp i soffan och kolla på en film. Det var sååå länge sedan sist! Gabriel är ju iväg på bortamatch så jag måste fördriva kvällen på något vid. Gissa förresten vem som hade köpt med sig rosor hem imorse? Och igår överraskade han mig med glass. Ibland är han verkligen världens bästa 😉Rosor

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons