Vägen till en beach body – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Vägen till en beach body

Jag är så himla himla glad. Det känns verkligen som om jag svävar på moln. Haha! För idag har jag äntligen varit och skaffat gymkort och i samma veva kört mitt första pass på gymmet på väääldigt länge. Det blev ett gymbesök i somras när vi var i Brasilien, men förutom det har jag inte kommit iväg sedan lillan låg i magen. Och det är ju idag prick ett år sedan hon kom till världen. Galet! Men som jag har längtat!

Jag älskar att träna och mår så himla bra av det. Utan träning känner jag mig trött och seg samt blir lätt nedstämd. Det gör så mycket för både kropp och knopp. Jag har verkligen inte kommit igång efter graviditeten så som jag har velat, det har blivit lite sporadisk träning – något löppass här och ett litet styrkepass hemma där. Men långt ifrån den mängd som jag behöver för att må bra och ursäkten har förutom svårt att hinna med varit dåligt med sömn. Ni som följt bloggen ett tag vet ju att Isabella fram tills alldeles nyligen har vaknat väldigt mycket nätterna – så jag har verkligen inte orkat. Men nu sover hon äntligen lite bättre (till och från) och jag är så himla peppad att sätta igång och ta hand om mig själv. För det är man verkligen värd som nybliven mamma. Man måste nog dessutom det för att orka med.

Förr tränade jag för det mesta fem dagar i veckan, men för att det här ska gå ihop och vara en någorlunda realistiskt plan gäller det att inte lägga ribban för högt. Två pass på gymmet per vecka och jag är mer än nöjd. Gärna ett konditionspass på det och så dagliga promenader med barnvagnen. Det är mitt mål – blir det mer än så är det BARA bonus. Och blir det mindre så får det vara så, att vara småbarnsförälder gäller att ta dagen som det kommer. Det funkar inte att alltid följa sina planer till punkt och pricka, det blir ändå aldrig som man tänkt sig. Och jag som alltid haft ganska hög press på mig själv, ett släng av prestationsångest, måste fortsätta jobba med det här och känna att det jag åstadkommer duger som det är.

Jag väger idag flera kilon mindre än innan jag blev gravid, så det är inte någon viktnedgång jag strävar efter. Snarare tvärtom – förutom att jag såklart tränar för att MÅ bättre behöver jag även lägga på mig i muskler. Jag känner mig så himla svag och ryggen samt axlar får ta mycket stryk. Att bära runt på en 10 kilos klump dagarna i ända känns, kan jag säga. Så nu kör vi – jag känner mig SÅ pepp! I slutet av januari åker vi till Brasilien, vi får väl se om det hinner bli någon beach body tills dess 😉Gravidträning

Påväg ut på powerwalk på BF-dagen. Jag försökte hålla igång med träningen under graviditeten så gott det gick, men det var väldigt tungt på slutet och orken fanns inte riktigt där… 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susanna

    Härligt! Det känns alltid skönt att komma igång med träningen igen. Nu fick du mig att känna mig peppad att dra till gymmet efter att jag lämnat barnen på förskolan! 🙂 Hihi kram på dig!