Därför ska du träna rumpan! – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Därför ska du träna rumpan!

Hjälp vilken träningsvärk jag har idag! Igår körde jag ett ordentligt ben- och rumppass på gymmet och det känns verkligen, kan jag tala om. Är det någon kroppsdel som jag tycker ser annorlunda ut efter graviditeten (förutom brösten då, som känns lite “tomma” nu när jag slutat amma) så är det helt klart rumpan. Den är liksom tillplattad på något sätt. Jag var dock ganska förberedd på det här då jag under graviditeten läste att rumpmusklerna lätt inaktiveras i takt med att man blir allt mer tung framtill och hållningen förändras. Den där “pingvingången” är ju verkligen så himla karakteristisk för just gravida kvinnor. Höfterna skjuts liksom fram och magen putas ut. Så den där dagliga “naturliga” träningen som rumpan annars alltid får uteblir med andra ord och resultatet gör minst sagt att man får upp ögonen för hur viktig vardagsmotion verkligen är. Efter att ha läst det här försökte jag därför alltid tänka på att knipa ihop rumpan när jag gick – precis som när jag som liten tävlade i truppgymnastik och vår tränare sa åt oss att knipa som om vi hade en guldtia mellan skinkorna – men sånt där glömmer man ju bort så lätt. Så min rumpa blev också ganska platt.

Egentligen gör det mig inte särskilt mycket, men jag blir ju heller inte direkt ledsen över att ha en stark och välformad booty. Dessutom innebär en vältränad rumpa massor med hälsofördelar och är verkligen en kroppsdel som ALLA borde träna. Visste du till exempel att det är en av de kroppsdelar som orsaker mest stöd- och rörelseproblem? En svag rumpa ger dålig hållning, gör höftbörjare och baksida lår stela och spända samt ger en ökad risk för att få problem med knäna, ryggen och nacken. En stark bakdel sägs dessutom öka förbränningen. So do your squats peeps! 😉

Det blev en sväng till gymmet idag också. Jag älskar verkligen att vara igång! Mår SÅ bra av det. Dessutom är jag SÅ HIMLA stolt över mig själv att jag faktiskt fått till tre träningspass per vecka sedan jag startade i början av december. Det underlättar ju så himla mycket att jag kan ta med lillan och passa på när hon sover. Idag fick ryggen jobba ordentligt. Lite armar och bröst blev det också. Får se om jag tar mig ut på en löptur i helgen så det blir lite konditionsträning också, om inte får en promenad räcka gott och väl.

Annars har jag varit inne i stan och hämtat upp mitt nya ID-kort idag. Super så jag har något att resa med när vi ska till Barcelona nästa vecka. Haha! Gabriel tog nämligen med sig mitt pass till Brasilien för att fixa med visum. Isabella är ju numera brasiliansk medborgare så hon behöver inte något sådant, min lilla halvbrasse. Sedan mötte vi upp min pappa för lunch och vi gick till Saluhallen i Linné som jag missat helt och hållet. Riktigt nice ställe och supergod mat! Ikväll ska vi äta pasta frutti di mare till middag och sedan ska jag unna mig lite fredagsmys. Mums! Hoppas ni får en fin kväll allihopa <3Jag har förresten haft världens busigaste bebis här hemma idag. Allt som hon vet att hon inte får göra har hon gjort. Om och om igen. Haha!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.