Då flyttar vi till Brasilien – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Då flyttar vi till Brasilien

Gomorron, good morning, buenos días, bon día, bom día… Kärt barn har många namn och många språk blir det ju. Svenska, engelska och portugisiska hör man dagligen i min lilla familj. Här i Barcelona tillkommer även spanskan och katalanskan. Kanske lika bra att jag aldrig började plugga italienska på riktigt under våra månader i Rom, hur mycket jag än hade velat lära mig. Haha! Fast kan det bli för många språk för hjärnan egentligen?! 

Idag bjuder Barcelona på ännu en gråmulen dag – sån himla otur med vädret har vi verkligen haft under vår vistelse här. Det är absolut inte likt vår fina älsklingsstad, men inte så mycket att göra åt. Vi är i alla fall glada och på riktigt strålade humör hur som helst, för i natt har Isabella sovit otroligt bra. Åtminstone om man jämför med de andra nätterna tidigare i veckan som varit helt katastrofala. Vi har precis varit nere och ätit frukost och nu väntar vi bara på att få besked om pappan i familjen hinner förbi oss en sväng senare idag. Hoppas hoppas! Alltså detta lilla pekfinger… “däh, däh, däh”. 

Jag har förresten helt glömt bort att berätta att vi bokade flygbiljetter till Brasilien bara någon dag innan vi åkte hit till Barcelona. Så nu är det klart! Sjunde februari går flytten. Helt galet och SÅ spännande! Något som dock är ännu galnare är mitt lugn. Jag känner mig cool som en filbunke, knappt en enda fjäril i magen. Hur knäppt är inte det?! Vi ska flytta till andra sidan jordklotet, till en helt annan världsdel, ett nytt land, en ny stad för både mig och Gabriel. Alla mina tjejer här nere har startat sina små utfrågningar om Brasilien med: “Men allt är klart och så i Rio eller?”. HAHA! Svar nej.

Ingenting är klart. Vi har ingen lägenhet som står och väntar, vi vet inte ens i vilken stadsdel vi kommer att bo ännu (vi har dock riktat in oss på två som ska vara säkra och “bra”), ingen bil fixad, inget visum klart för mig. Ja, ni hör… Om det hade varit så att vi skulle flytta till mitt hemland så hade allt varit klart för länge sedan. Men nu är det inte så. Jag har ingen som helst möjlighet att fixa och dona i förväg i ett land där jag har NOLL KOLL på hur saker och ting fungerar. Så där någonstans mitt i all röra har jag lyckats skjuta undan mitt annars enorma kontrollbehov och just nu har jag bara en känsla i hela kroppen av att “allt löser sig”.

Jag är övertygad om att mitt lugn beror på att jag har haft så fullt upp med Isabella det senaste att jag helt enkelt inte riktigt har hunnit tänka eller fundera på vad som komma skall. Dock har jag haft väldigt svårt att somna om kvällarna – jag har legat och vridit och vänt på mig i timmar utan att lyckas. Så säkert ligger det massor med tankar bak i huvudet och gnager omedvetet, men de ges liksom aldrig tillfälle att komma fram. Vilket kanske också är lika bra. Det löser sig – nu är i alla fall flygbiljetterna bokade 🙂 Jag och Gabriel i Rio på stranden i Leblon (där vi gärna vill bo) för tre år sedan. Tänk att det där snart kommer vara vårt hem och vardagsmiljö.. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Vicky

  Fantastiskt! Boddei riounder ett år och jag älskade detefter typ en månad för det är sådant skillnad på livet och inställningen på folket mpt vad man är van vid. Fast du har ju bott i spanien sådu kanske är lite mer van via “take ot easy”-tänket 🙂 känns som jag kan rio ut i fingerspetsarna, så har du några frågor såär det bara att skriva 🙂 bodde först i slutet på Copa och sedan vid stranden i Leblon 🙂 ha en fin helg! Kram

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Åh så roligt att du har bott här! Och tack snälla 🙂 Känner på mig att det kommer bli ett äventyr! KRAM

Annons