Vi kommer bo i ett råtthål! – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Vi kommer bo i ett råtthål!

Tänkte förtydliga mitt tidigare inlägg angående läget i Brasilien lite så ni missförstår mig rätt. Det är inte så att Gabriel har legat på latsidan under sina veckor där. Han har verkligen jobbat från morgon till kväll på nya arbetet och däremellan ändå lyckats finna tid till att gå på ett par lägenhetsvisningar. Dock har jag väl mer eller mindre “förbjudit” honom att tacka ja till något förrän jag är på plats om han inte skulle finna något riktigt “WOW” – som vi med en gång känner är helt rätt. De som han än så länge har varit och kollat på har dock inte imponerat särskilt mycket. Tyvärr är det så himla dyrt med boende i Rio så om vi vill bo i den stadsdelen som vi har högst upp på önskelistan så är det nog en del grejer som vi kanske får blunda för.

Jag vill hemskt gärna att lägenheten ska ha tre sovrum – ett till oss, ett till Isabella och så ett gästrum kombo kontor då jag har en känsla av att vi kommer få en hel del besök. Sedan vill jag att det ska vara ljust och fräscht med relativt nytt kök plus bad. Någonstans att gå ut, en terass eller om så bara en liten balkong, är också något som ligger högt upp på önskelistan. Men ännu mer gångavstånd till stranden. Jag vill inte känna att jag måste ta bilen för att ta mig någonstans (vilket är väldigt vanligt i Brasilien). I många byggnader finns också egen lekplats, gym samt pool vilket såklart är stora plus i kanten. Gabriel bryr sig typ inte överhuvudtaget om hur lägenheten ser ut (förutom att det ska vara ett tryggt och säkert område för oss dock såklart – vi letar just nu efter boende i två olika stadsdelar). Han hade på riktigt kunnat bo i ett råtthål. Det som ligger allra högst upp på hans önskelista är en terass, annars spelar resten inte så stor roll. För mig är det livsviktigt.

Att Gabriel ska fixa boende utan att lyssna på mig är faktiskt det enda jag har nojat över gällande Brasilienflytten, so far. Så ja, det är nog lika bra att vi får kolla tillsammans när vi båda två är på plats innan något bestäms. Tills vidare får vi bo på hotell, hyra någon semesterlägenhet eller kanske bo hos kompisar. Vi ska diskutera det här så fort vi får mer än typ tio minuter ihop. Haha! Detta liv alltså. Som jag skrev tidigare är i alla fall flygbiljetterna bokade nu. Och så även transportfirman som ska frakta alla våra flyttkartonger. Möblerna lämnade vi kvar i Italien, det skulle kosta så himla mycket och dessutom vara rätt krångligt att ta dem med. Jo visst, det har jag också oroat mig lite över. Det finns inget IKEA i Brasilien och det är svindyrt med heminredning. Dessutom inte särskilt fin design och dålig kvalité. Men det löser sig väl också, antar jag. Utsikten från vårt sovrumsfönster i vår sista lägenhet här i Barcelona. Behöver jag ens berätta hur mycket jag älskade att bo där?! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons