När svartsjukan knackar på dörren… – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

När svartsjukan knackar på dörren…

Är du aldrig svartsjuk eller känner du dig ledsen och ensam när din man reser och är borta mycket? Har du några tips hur ni har fått det att funka bra?

Inte särskilt svartsjuk nej – jag vet ju att Gabriel är iväg för jobb och inte nöjes skull (perioder när lillan sovit väldigt dåligt kan jag dock bli rätt avis på hans ostörda nattsömn, men det brukar jag försöka ta igen när han är tillbaka hemma). Däremot kan jag absolut känna mig ledsen och ensam när han är borta mycket, men det har blivit väldigt annorlunda sedan lillan föddes. Numera har jag så fullt upp med henne att jag knappt hinner stanna upp och känna efter eller tänka ordentligt… på gott och ont skulle jag nog säga. Det är självklart tufft när han är borta mycket nu också, men på ett helt annat sätt. Det blir så mycket fokus på Isabella och allt runtomkring henne istället – det ÄR jobbigt att vara ensam hemma med en liten flera dagar eller till och med veckor i rad (all cred till er ensamstående, ni är bäst!!!). Det kan även kännas ledsamt ibland att inte få dela allt nytt som händer med lillan – ibland blir jag deppig när jag tänker på allt Gabriel går miste om, men antagligen är det tusen gånger tuffare för honom. Jag försöker dokumentera så mycket som möjligt i bild och film istället, så han ändå kan ta del av varje litet utvecklingssteg. Och sedan saknar jag honom självklart massor när han är borta också! Men det var nog ändå känslomässigt mycket jobbigare innan vi fick Isabella. Då kunde jag känna mig ensammast i världen och längta ihjäl mig redan efter en dag. Visste jag att Gabriel skulle komma att vara borta mycket under en viss period kunde jag gå omkring och känna mig gråtig med en sorgsen klump i bröstet flera dagar i förväg. Jag låg ALLTID vaken och väntade på honom om han skulle komma hem mitt i natten efter en bortamatch. För att göra det hela lättare såg jag dock alltid till att planera in extra mycket roligheter under den tiden han skulle vara borta. Hitta på massa kul grejer ihop med mina tjejer, gå ut och dansa, käka brunch och middagar, gå på shoppingturer, långa powerwalks, träna och kanske unna mig en manikyr eller pedikyr. Jag försökte också alltid få så mycket plugg som möjligt gjort under de där dagarna så jag kunde vara ledig och bara umgås med Gabriel när han väl var tillbaka. Så det är nog mitt bästa tips – boka upp ditt schema så du har fullt upp. Det är nog aldrig bra att tänka för mycket, tror jag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons