Nina Malmström

Bada barn för ofta?

Kikar in här en snabbis under tiden som Gabriel badar Isabella innan läggdags. Det blir ett kort kvällsbad varje dag numera för att skölja bort både solkräm och klorvatten från poolen. Är en supermysig start på hela nattningsprocessen, men ärligt talat känns det sådär bra. Jag vet ju att barn inte bör badas alltför ofta då det finns risk att torka ut huden – tidigare höll vi oss till ett, max två bad per vecka, men samtidigt vill jag inte låta henne sova med ”rester” kvar från dagen på kroppen… Vad tror ni? Hennes hud, som vanligtvis har väldigt lätt för att bli torr, ser inte alls ut att behöva fukt så jag kanske oroar mig lite i onödan…

Det har varit lite smådisigt idag så det var faktiskt riktigt behagligt att ligga vid poolen under tiden som lillan sov sin förmiddagsvila under parasollet. Skönt! Jag längtar verkligen tills det blir lite svalare, för just nu är det nästan omöjligt att hitta på något mitt på dagen. 

Gabriel kom hem på lunch idag – det känns som om jag inte sett honom på flera veckor trots att han bara var borta i Sao Paulo ett dygn. Men så mycket som hann hända under de där timmarna… Vi hade i alla fall mat kvar från igår, jag hade lagat ugnsstekt lax i kokosmjölk och lime med ris. Och så gratinerad broccoli, det hade jag kunnat äta varje dag. SÅ GOTT! Mums! Middag lagar jag gärna på kvällen, men lunch är så himla skönt att ha förberett i förväg. Jag är ofta superhungrig vid lunchtid och har dessutom alltid en liten som hänger i byxbenet…

Liten skrutt redo för en tur ner till lekrummet. Det var massor med andra barn där idag, som ett litet dagis. Kul!

Hur många år är Bella?! ETT ÅÅÅR!!!

Jag ska verkligen försöka lägga mig i tid ikväll. Både jag och Gabriel är helt slut. Fast först ska jag unna mig en härlig långdusch – tvätta håret, raka benen, smörja in kroppen och kanske till och med måla naglarna. SÅ längesedan nu och SÅ välbehövligt. I morgonkväll ska vi fira en kompis som fyller år och på fredag är Gabriel ledig så då ska vi ut på äventyr. Ska bli både kul och mysigt! Sov gott fina ni så hörs vi imorgon <3 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Helena

  Det är en myt att barn inte ska bada varje dag. När vår dotter var runt 2 månader hade hon extremt torr hy och vi fick råd av barnläkaren att bada henne varje dag i en speciell olja och sen smörja in henne för att ”återställa” huden. Och detta ska vi göra i ett år… vi bor för övrigt i Schweiz. Lycka till med badandet!

  1. ninamalmstrom

   Oj så olika det kan vara, i Sverige brukar de rekommendera att bada så lite som möjligt om barnen är torra i huden 🙂 Men man märker ju själv om det förvärras eller inte! Tycker mig inte se att lillan har fått torrare hur av badandet, så vi fortsätter nog med det. Tack för din kommentar och kram!

 2. Johanna

  Om du inte märker att hon blir torr så är det ingen fara att bada ofta. Så tills dess att hon skulle råka bli torr och narig skulle jag inte oroa mig. Jag skulle också välja att tvätta bort klorvatten och solkräm varje kväll. Annars borde väl även det kunna irritera huden i längden, tänker jag.

  1. ninamalmstrom

   Eller hur? Solkräm och klor känns inte så bra att låta vara kvar på huden… 🙂 Kram och tack för din kommentar!