Nina Malmström

Ruinerad!!

Häromdagen fick jag frågan om jag saknar Italien, så det låg jag nere vid poolen och funderade på tidigare idag. Jag saknar att strosa omkring i underbart magiska Rom och bara njuta av allt vackert runtomkring mig. Jag saknar den fantastiska pizzan, pastan, risotton, vindruvorna, oliverna, cappuccinon och glassen. Men faktiskt inte så jättemycket mer än så. Om det hade blivit så att vi stannat längre än vad det till sist blev hade jag säkert känt annorlunda. Man hinner inte riktigt ”komma till rätta” på bara fyra månader. Och när jag redan efter en fick reda på att vi skulle flytta hit ett halvår senare, ja… då kändes det här med att boa och göra sig hemmastadd inte direkt som prio ett. Något annat som jag dock saknar väldigt mycket är närheten hem. Vi bodde alldeles precis bredvid flygplatsen så från dörr till dörr från Sverige till Italien tog det inte många timmar. Nu är det ju lite annorlunda.012877EC-F224-42B1-B057-A1787C57152E IMG_4450

Jag saknar även vår bil! Vi har inte hunnit köpa någon bil här i Brasilien ännu och är det något man verkligen behöver i Rio så är det bil. Det är dock helt galet dyrt. I Europa hade vi en Nissan Qashqai som vi alla älskade – vet ni vad exakt samma modell kostar här? TRE GÅNGER SÅ MYCKET!! Och då överdriver jag inte. Det är helt sanslöst. Skyhöga skatter läggs på priset på allt som är importerat. I helgen ska jag berätta om något annat som också är helt galet dyrt här och som nästan gör mig gråtig när jag tänker på det… Jag kommer bli ruinerad! Haha!

Idag skulle Gabriel i alla fall hyra en bil så vi kan ta oss runt som vi vill under veckan som kommer. Troligtvis kommer han ha en hel del ledigt då det är karneval i stan och då vill man ju gärna passa på att röra sig utanför området. Ha en fin kväll nu allihopa – här är klockan inte ens halv fyra ännu och jag hoppas att lillan ska ta en lång eftermiddagslur snart för jag är SÅ trött och ikväll ska vi på kalas. Fick sånt extremt sötsug som alltid när jag har dåligt med energi och försökte lura mig själv med en mango. Det hjälpte lite i alla fall! Hur brukar ni ”bota” ert sötsug??

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angelique

    Har du testat bananglass? Det tycker jag funkar ganska bra då det faktiskt känns som att man äter nåt onyttigt haha. Det är bara att mixa fryst banan (tips är att alltid ha de i frysen så det finns klart när sötsuget slår till!), sen kan man ha i vad man vill, jag gillar att mixa i kakao och sockerfri jordnötssmör och sen toppa med tex blåbär och valnötter, mums!

    1. ninamalmstrom

      Åh det måste jag testa!! Så gott det låter!! Super för lillan också om man vill ge något lite extra gott, men undvika socker 🙂 Tack för tipset!!