Nina Malmström

Jag tappade SÅ mycket hår!

I mitten av maj förra året skrev jag mitt allra första blogginlägg vilket jag är SÅ glad över idag – bloggen har givit mig så himla mycket positivt under det senaste året (till STOR del tack vare alla ni underbara människor som tittar in här – det gör mig så otroligt glad!) och hur kul är det inte att kunna gå tillbaka i arkivet för att se vad man har haft för sig?! Jag vet inte hur många utav er läsare som har varit med här från början, men om ni var det så vet ni att jag började tappa EXTREMT mycket hår ungefär två månader efter förlossningen. Och för er som har hittat hit till bloggen ganska nyligen – nu vet ni också det 🙂

Det var verkligen helt galet, när jag drog handen genom håret lossnade på riktigt stora tussar med hårstrån. För att inte tala om när jag tvättade håret, eller det allra värsta – borstade håret. Usch, båda de där två momenten var rätt ångestladdade. Hur länge skulle det pågå egentligen? Tills jag var helt flintis? Kändes nästan så… Tack och lov har jag ändå alltid haft ganska tjockt hår, så det syntes nog inte så värst mycket för utomstående – även om jag själv såg en rätt rejäl skillnad. Till saken hör att jag själv verkligen AVSKYR lösa hårstrån. Jag tycker att det är så himla äckligt. Och de fanns ordagrant överallt i lägenheten – på golvet, på kläder, ja det fastnade till och med I Gabriels hår. Haha! Jag måste nog dock säga att jag tycker att det klingade av mer eller mindre i höstas och nu börjar äntligen mitt hår sakta men säkert återgå till vad det var. Jag tappar nog fortfarande lite mer än normalt, men det är knappt att jag tänker på det. Runt tinningen har jag ett par roliga småhår som står ut, men annars tycker jag att håret börjar se mycket tjockare och mer välmående ut än innan. Ni andra mammor därute, tappade ni hår efter förlossningen eller slapp ni denna riktigt trista ”biverkningen”? 

En bild på mig och lillan från stranden häromdagen, tänk så mycket man får ”stå ut med” för att sätta dessa små underverk till världen. Tur att de är just riktiga små underverk, annars hade man nog aldrig pallat 😉 

Vill ni läsa mer om min graviditet och tiden efter förlossningen kanske ni även gillar dessa inlägg:

Mina bästa gravidköp

Vattengympa för gravida 

Min förlossningsberättelse

Gravid & större fötter 

Bristningar

Så här gjorde jag för att gå ner alla gravidkilon

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Tror jag började läsa din blogg i början på sommaren strax efter jag börjat följa dej på instagram 🙂 Tycker om din blogg jättemycket!

  Jag började tappa mitt hår efter 4-5 månader. Det var som du säger, ångest att behöva borsta eller tvätta håret, usch fy. Och när man har långt hår så känns det som att det är ännu mer bara för det. Nu har jag en hjälm av nytt hår som är ca 4-5 cm långt. Ser helt galet ut när jag tvättat det för jag har fått en ofrivillig lugg, ser ut som Tintin. Haha. Tur det växer ut 😀
  Kram!

  1. ninamalmstrom

   Åh vad roligt att du följt med på bloggen så länge, vad glad jag blir 🙂 Hahaha jag förstår precis vad du menar, sååå tråkig men men… tur att det bara är hår. Det växer ju ut igen!

  1. ninamalmstrom

   Usch så tråkigt! Men för mig verkar det ha slutat för mig nu också, så hoppas det gör det för dig också snart 🙂 <3