Nina Malmström

Höggravid i 35 plus!

Hej fina ni! Hoppas ni har haft en härlig helg – vi har knappt varit hemma överhuvudtaget, så det har inte varit överdrivet mycket aktivitet härinne. Men så blir det ibland! Vi har haft två riktigt mysiga dagar och vi har hängt med vänner en hel del. I lördags var vi ju i Leblon och kollade på alla galna karnevalsfirare. Haha, tänk att jag var en av dem för bara fyra år sedan. Ja, life changes… 34AB8C39-F4BB-4280-905C-7C0B7B8EB012  Stackars Bella är så myggbiten! Första dagarna i Brasilien lät vi henne sova i bara blöja, men hon blev verkligen HELT uppäten. Sedan vi började låta henne sova i heltäckande pyjamas (och AC:n på såklart!) och använda myggspray i sovrummet så har hon knappt haft ett enda bett på kroppen, däremot flera stycken i ansiktet. Stackarn! 

245978DA-46EE-4F7C-9094-B4A49D412EE2Igår var vi också i Leblon, men då hemma hos några kompisar på deras takterass och grillade. Så mysigt! De har en helt fantastisk utsikt därifrån och deras get-togethers blir alltid superlyckade. De väntar sitt första barn som är planerat att födas nu inom någon vecka och det känns så himla spännande. Man kan inte låta bli att bli lite avis på alla de där härliga fjärilarna i magen och det fantastiska äventyr som väntar dem, dock är jag ganska glad över att slippa vara höggravid i denna värmen. Jisses! Nej, om vi ska ha barn här i Brasilien så måste vi nog försöka planera in det under ”vinterhalvåret”. Haha, hur sjutton står man annars ut i denna hetta?!

Isabella trivdes som fisken i vattnet som vanligt när det är mycket folk och stå-hej. Lite blyg till en början, men sedan släppte det och hon dansade loss till sambamusiken. Min lilla festprisse! Hon badade i poolen och åt massor med mat, till och med grillat hönshjärta som är en brasiliansk delikatess. Det är lite som i chorizo i konsistensen och smakar lite lätt metalliskt tycker jag, ingen favorit hos mig så jag avstår gärna. Typ alla andra älskar det dock, liksom Isabella. Haha! Jag höll mig till vanligt kött, vitlöksbröd och grillad banan med kanel. MUMS! Det var även två lite större barn där som busade massor med lillan, behöver jag ens nämna att hon var i himmelriket?! 94DDB9D0-1330-4745-960C-5D2F2CD1B4A1 ECF5B108-8417-4992-AE67-84410847C39D 1E89FC60-4ECD-4BA3-8167-A5789D44A3F538B79B51-8D8F-452F-A641-D34DFB6D92EB

Inte en sekund sov hon på hela eftermiddagen – försökte lägga henne en stund, men det var helt omöjligt. Alldeles för mycket spännande runtomkring. Som tur var hade hon tagit en lång nap innan lunch i alla fall och gissa vem som däckade med en gång när vi kom hem… Det gjorde förresten jag också. På soffan! Med alla kläderna på. Haha! Och jag som skulle sitta uppe och plugga. Det tar verkligen på krafterna att försöka sig på att prata portugisiska en hel dag. Men förstådd verkar jag göra mig i alla fall och jag förstår faktiskt själv mer och mer hela tiden. Så det är kul! Ha en härlig vecka nu underbara ni <3 Ser att ni fått mycket snö på vissa håll i Sverige? Mysigt! Njut! Snart skiner vårsolens strålar på er 🙂 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. C

    Ja det är nog inte kul alls att vara höggravid i den värmen. Själv har jag två vinterbarn (Jan och feb) och gick igenom de tre första månaderna i 35+ grader med båda och det var tyvärr inte kul heller, särskilt inte med första då jag kräktes typ konstant och gick ner över 3,5 kg… Kunde typ bara äta vattenmelon, haha. Så om jag någon gång får för mig att satsa på en trea hoppas jag undvika att få de första månaderna mitt i sommaren.

    1. ninamalmstrom

      Åh nä det förstår jag!! Jag var lite mer än halvvägs in i graviditeten när vi hade högsommar i Barcelona, det var också rätt tungt. Värme är nog aldrig lätt! PHU!