Nina Malmström

Bildbomb & lite potträning

Efter två dagar på språng tog vi det lite lugnt idag, vilket var väldigt skönt. Jag sov till klockan åtta, vilket är lika med sovmorgon numera, men vaknade ändå supertrött och sedan blev det liksom aldrig att jag vaknade till ordentligt. Har känt mig sååå seg hela dagen med energin i botten. Så vi hängde bara hemma PÅ förmiddagen och sedan åkte vi till ett shoppingmall här i närheten för att äta lunch. Brassarna älskar verkligen shoppingcenter! De ligger precis ÖVERALLT, sida vid sida av varandra. Jag föredrar shoppinggator alla gånger, men det finns typ inte. Antar att de vill slippa undan värmen och det kan jag ju såklart förstå.

Vi gick till ett bufféställe med allt möjligt – massa olika sallader och röror, kött- och fiskrätter, ris och bönor (nationalrätten), friterad banan som blev lillans favorit. Jag är typ fortfarande mätt så ikväll nöjer vi oss nog med popcornsskålen till ”middag”. Haha! Efter lunchen gick vi och handlade lite nödvändigheter. Bland annat vanliga blöjor och badblöjor till poolen, som båda två är superdyra här i Brasilien jämfört med i Sverige. Det kostar två gånger, ja nästan tre gånger så mycket. Helt galet! Så vi fortsätter med potträningen här hemma. Haha! Det går faktiskt rätt bra, men än så länge känns Isabella lite liten. Hon får i alla fall springa omkring naken större delen av tiden, vilket hon älskar. Dessutom är det ju så himla varmt så tänker att det är skönt för henne att slippa kläder och blöja. Ibland kommer det i pottan, ibland på golvet – men då är det ju bara att torka upp. Varje gång det kommer ”rätt” klappar vi i händerna och hurrar och det tycker lillan är superkul.

Sedan köpte vi även en dammsugare och jag känner mig nästan lite pirrig över att få prova den imorgon. Haha, låter så himla löjligt – men vi har inte haft någon i lägenheten fram tills nu och det har verkligen gjort mig galen. Speciellt med tanke på allt kladd och alla smulor som det blir efter lillan som sedan kryper omkring på golvet och stoppar allt i munnen. Det är inte en självklarhet med dammsugare i ett brasilianskt hem, vilket jag tycker är jättekonstigt. Det blir ju knappast helt rent på golvet med sopkvast och mopp? Speciellt inte när man dessutom går in med skor. Så knäppt! Allra helst hade jag velat ha en robotdammsugare, men funkar de verkligen? Någon som testat?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nina

  Vi har en robotdammsugare o den är fantastisk!!! Tar upp damm och smuts från mattor som man typ inte ser med blotta ögat. Det är så skönt att sätta igång den o låta den jobba. Men ska vi bara snabbt dammsuga över hemmet så gör vi det med en vanlig dammsugare. Så jag rekommenderar att ha en av varje.

 2. Elin

  Jag har en robotdammsugare! Bästa jag köpt! Städar bort de värsta tussarna av djurhår i vårt hus i alla fall 😉 Jag har en Neato Signature PRO.

 3. Mikaela

  Ser så härligt ut! Ett tips är att köpa badbyxor till Isabella, då sparar man in mycket på badblöjor när ni kommer bada så ofta!
  Lindberg har jätte bra Badbyxor! 😊

  1. ninamalmstrom

   Åh tack för tips! Vi har ett par badbyxor faktiskt, men här på lägenhetskomplexet måste bebisar i badblöja i poolen…