I min mage… – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

I min mage…

Jag nämnde häromveckan att vi har ett nära kompispar här i Rio som väntar sitt första barn tillsammans (tjejen har dock en dotter från tidigare). Det är en liten pojke i magen och de har redan bestämt att han ska heta Mathues, vilket jag tycker är extra roligt eftersom Isabella skulle få namnet Matheo om hon inte var en flicka. Både jag och Gabriel är överens om att vi sparar det till en eventuell framtida lillebror och tänk så kul om det blir en liten Matheus och en liten Matheo här i vårt gäng i Brasilien. En av Gabriels bästa vänner har dessutom en son som bara är ett år äldre än lillan vid namn Mathias. Haha! Hur som, vår kompis är nu i vecka 38 så den lille kan välja att titta ut när som helst. Så spännande! När vi var på BBQ tillsammans häromveckan fick jag lov att känna på magen och timeade precis in en spark. Riktigt häftigt! Det fick mig att tänka på när Isabella låg i magen och jag kom på att jag bara måste skriva ner några rader om det, för annars är risken stor att jag glömmer bort. Det känns sååå längesedan nu…

Jag kände första fosterrörelserna ganska sent tror jag. Om jag inte minns fel så var det nog inte förrän i vecka 21. Jag hade dock moderkakan i framvägg och vad jag har förstått kan den då ha en dämpande effekt, det vill säga göra att man inte känner av rörelserna så mycket. Jag minns i alla fall att det var som om något väldigt litet typ dallrade till inne i magen. Inte riktigt så lätt som en fjäril som jag hört andra beskriva det, utan det var lite mer kraftfullt – men ändå inte en spark. Det var en SÅ häftig känsla och bara någon sekund efter kom en till. Jag var i sommarstugan i Bohuslän och Gabriel i Brasilien för att hälsa på sin familj – så jag ringde honom direkt för att berätta. Haha! Om jag bara visste vad som väntade… Efter det där första tillfället satte det igång. Snacka om att jag hade en vilding i magen! Denna lilla virvelvind! En riktig karatekid! Isabella sparkade och boxade så att hela magen hoppade dygnet runt ända fram tills hon äntligen bestämde sig för att titta ut. Hon kickade till både en och annan som la sina händer på magen för att hälsa utifrån stora vida världen. Haha! Fram på slutet fick hon ju inte plats riktigt lika bra som innan så då ändrades såklart fosterrörelserna en aning och det blev mer ett tryckande, bökande och knuffande inne i magen. Precis som om hon försökte ta sig ut genom huden. EXAKT så kändes det. Haha!Hur var era små när de låg i magen? Vilda små karatekids eller mer lugna och stillsamma? Och var de sedan likadana när de kom ut? Många säger ju att man kan lära känna sin bebis personlighet redan i magen och det stämmer rätt bra in på Isabella. Ganska tidigt fick hon sitt smeknamn Bella-Bus 🙂

Vill du läsa mer om min graviditet? I så fall finner du massor med gravidrelaterade inlägg nedan. Ni hittar ännu mer under kategorin “Min graviditet”. 

Min förlossningsberättelse 

Mina bästa gravidköp
Knäppa gravidkrämpor
Gravid och större fötter
Bristningar
Att flyga som gravid

4D-ultraljud

Mina 8 bästa spartips inför bebisens ankomst

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. AnneliTirant

  Det var en vilding som bodde hos mig, och så häftigt det var när hon fortsatte med alla sina rörelser även utanför. Än idag (hon är nu ett) sparkar hon med ena foten i golvet när hon ligger på mage.

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Så roligt det där! Isabella är också väldigt stark i benen och sparkar en hel del fortfarande. Haha!

 2. Jenny

  Hej!
  Jag har bara läst din blogg ett litet tag. Sedan du var gästbloggare hos My baby dolls. Jag tycker att du har en riktigt mysig blogg och jag gillar att följa ert liv.
  Jag har två barn på 8 och 6 år och min äldsta son heter Matheo. Jag älskar verkligen hans namn (och honom så klart 💘). Det är ett vackert namn som vi alltid har älskat. Lillebror heter Mille och hans namn är lika vackert. Matheo & Mille, mina fina barn ❤️
  Kul att höra att någon annan gillar namnet Matheo. Den vanligaste stavningen är Matteo, men jag tycker bäst om Matheo så klart. Tack för en bra blogg!
  /Jenny

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Åh vad roligt att höra att du gillar bloggen Jenny, jag blir så himla glad. Jag ÄLSKAR namnet Matheo – och hoppas verkligen att jag får en son i framtiden som jag kan döpa till det. Annars får jag väl skaffa en hund eller något hahaha. Mille är också jättefint! Stor KRAM

 3. Tove - BF augusti 2017

  Tycker att min son var ganska vild, och jag kände rörelser rätt så tidigt också. Nu är jag gravid igen i vecka 16 och har känt lite fladder men inte mer än så än, så ska bli spännande att jämföra!