En exotisk oas – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

En exotisk oas

Måndag och ny vecka. Herregud vad tiden går fort just nu – det här året alltså. Redan mitten på mars, WHAT?! Och jag som tyckte förra året gick snabbt… Mitten av mars alltså, vet ni vad det betyder? Jo, att min födelsedag närmar sig och för första gången i mitt liv har jag nästan glömt bort det. De som känner mig lär höja på ögonbrynen av förvåning när de läser den där meningen, för i vanliga fall är det storslagna planer och firande flera dagar i sträck som gäller. Men i år är det annorlunda. Jag har liksom inte riktigt hunnit med. På söndag fyller jag år. 27! Det känns HELT galet. Jag har på riktigt lidit av åldersnoja sedan jag var typ sju år och min mamma hittade mig snyftande på soffan: “jag vill inte bli stooor”. Haha! Jag vill fortfarande inte bli stor, men för första gången någonsin känns det ändå som om åren kommit i kapp mig lite. Jag har en underbar liten dotter, världens finaste sambo och är alldeles snart klar med min utbildning. Vi börjar landa här i Brasilien och förhoppningsvis är det här vi kommer bygga vårt bo för de närmsta åren av vårt liv. Jag kanske får en trygg punkt, ett riktigt hem för första gången på väldigt länge. Men det faktum att jag börjar närma mig 30 känns fortfarande rätt vansinnigt. Mentalt känner jag mig nog som 24-25, vilket dock är ett stort framsteg då jag stått still på 21 i många år nu… Haha! Någon som känner igen sig?

Gabriel har länge frågat vad jag önskar mig, men jag tycker att det där är så himla tråkigt. Jag vill allra helst att han ska tänka ut något själv – för visst är det tanken som räknas?! Med det menar jag inte tanken i att bara sticka iväg och köpa första bästa present, utan att verkligen TÄNKA UT något. Att vara vaken på signaler och fundera ut något riktigt, riktigt bra och speciellt. Det gör det hela så mycket roligare, tycker jag. Men Gabriel är verkligen SÄMST på presenter – förlåt älskling, men du ÄR verkligen det. Nio av tio gånger har jag fått byta eller lämna tillbaka. Haha! Och då försöker jag ändå hinta så gott det går om det är något som jag väldigt gärna önskar mig, för att göra det hela lite lättare för honom. Men det funkar inte så bra. 

Jag är kanske visserligen inte världens lättaste att köpa något till heller och speciellt inte med tanke på att jag själv är världens bästa presentköpare. För jag är verkligen sådär som jag precis beskrev, jag älskar att överraska Gabriel och lyssnar alltid med ett vaket öra efter små önskningar som ibland hoppar ur hans mun. Det händer inte ofta för han är en sån där person som egentligen aldrig vill ha något, men när det väl händer sparas det alltid i min minnesbank för att plockas fram vid ett passande tillfälle. Haha, nu tycker ni säkert att jag låter helt galen. Vad jag ville komma till var i alla fall att jag häromdagen föreslog att vi kanske kunde åka iväg någonstans nästa helg som min födelsedagspresent. Jag gör tusen gånger hellre en rolig upplevelse ihop med min lilla familj än att få någon pryl som jag egentligen inte ens vill ha. Haha! Och dessutom behöver vi en liten get-away för att samla ny energi, att bara få vara och ha det härligt. Det har varit ett väldigt omtumlande år och vårt förhållande kan nog må bra av lite extra omvårdnad och kärlek. Så vi bestämde oss för att ta bilen till Buzios, en exotisk oas bara ett par timmar från Rio. Ingen av oss har varit där innan, men från vänner har vi hört SÅ gott om denna halvö med över 20 fantastiska stränder. Det ska bli SÅ mysigt och jag räknar dagarna tills fredag. 5a1eb602a8eed97e45ca1da2c288cd78

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.