Plugga & “föräldraledig” samtidigt – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Plugga & “föräldraledig” samtidigt

Så vad hände på väderfronten här i Rio igår då? Det skulle ju som sagt ösregna hela dagen enligt min app i telefonen och visst blev det mulet någon gång efter lunch och även några grader lägre temperatur än “normalt”, men jag kände nog inte mer än kanske två max tre regndroppar och då var vi ändå utomhus hela eftermiddagen. Så himla skönt att slippa gassande sol och tryckande värme för en stund och faktiskt kunna vara ute och leka utan att smälta bort på fläcken. Det var helt fullt med barn på anläggningens lekplatser och det var så roligt, tyckte Isabella. Och jag med, som fick träna min portugisiska med alla barnflickor och någon enstaka mamma. Haha! Det är verkligen kul att det är så många barn här, även om lillan inte direkt leker “på riktigt” ännu tror jag att den där regelbundna kontakten med andra kids är jätteviktig och nyttig. Och hon blir mer och mer nyfiken hela tiden.

Jag funderar mycket på framtiden och över hur det kommer bli när hon börjar på dagis. Trots att det ligger ganska många månader fram i tiden och kanske till och med år måste jag erkänna att jag blir rätt stressad. Bara tanken av att “lämna bort” min lilla skrutta gör att det knyter sig lite i magen på mig. Hon är ju MITT barn, det är ju JAG som är hennes mamma – att vi inte ska vara tillsammans all vår vakna tid känns helt galet… Vi har ju typ suttit ihop i två år nu, vi är ju nästan en och samma person. Haha! Nej, jag är INTE redo att klippa navelsträngen. Just nu känner jag verkligen bara att jag vill njuta av varenda stund ihop med min lilla skatt, även om det är tufft att vara ensam långa dagar med en liten och ibland även nätter så är mammalivet med handen på hjärtat det absolut bästa jag vet. Denna lilla människa ger mig så oerhört mycket kärlek och lycka och jag älskar verkligen varje sekund. Som vårt liv ser ut nu har jag möjlighet att vara hemma med Isabella samtidigt som jag pluggar och det är jag så glad över. Det är såklart inte alltid lätt alla gånger att få tid över till studierna, men det är helt klart värt det tusen gånger om. Hon är ju bara liten en gång och de här första åren går så otroligt fort. Jag vill verkligen inte gå miste om det.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.