Byta ut spjälsängen – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Byta ut spjälsängen

Ända sedan jag fick reda på att jag hade en liten i magen har mitt huvud varit fullproppat med idéer till det framtida barnrummet. Finns det något roligare än att inreda ett barnrum?! Man kan gå helt bananas och hitta på så himla mycket kul. Ett riktigt magiskt litet krypin som inspirerar till massa bus och lek. I Barcelona var det aldrig någon idé att fixa i ordning ett rum till lillan, hon var fortfarande så liten och det rörde sig ändå om så pass kort tid så vi lät vårt gästrum stå kvar som vanligt. I första lägenheten i Rom var jag på god väg att få till det nästan som jag ville, men så fick vi reda på att vi skulle flytta och då blev allt lite halvdant. Nu håller jag på och längtar ihjäl mig efter att få ett riktigt hem här i Brasilien och den absolut roligaste biten kommer helt klart vara att inreda barnrummet.

Lillan har haft en “vanlig” spjälsäng från IKEA fram tills vi flyttade hit och nu de här första veckorna har hon sovit i en resesäng. Jag hade egentligen tänkt fortsätta köra på spjälsäng ett tag till, fast kanske ta bort ena sidan så hon kan ta sig i och ut själv. Men nu har jag nog ändrat mig. Framför allt då Isabella blir mer och mer klätterapig för var dag som går – förra veckan försökte hon klättra ur resesängen, men det är ju bara nät på sidorna så lite svårt att få fäste. Hade det varit vanliga ribbor är jag övertygad om att hon hade kommit i alla fall halvvägs. Det känns dessutom onödigt att köpa en ny spjälsäng NU när hon knappt är bebis längre, då kan vi lika gärna gå direkt på juniorsäng.

Dock har jag varit lite orolig över att hon ska ramla ur en “riktig” säng i sömnen, men jag tror mig ha kommit på bästa lösningen som blir både smart, praktisk och fin. En sådan här fantastisk “hussäng”. Vad tycker ni? 

20161020203653721711209728_sbig Bild lånad från Therese Ingemann.

image8 Bild från Instagram/@lerkascrap.

chloe room Bild lånad från Instagram/@chloeuberkid.

bygg-hussang-barnrum Bild lånad från Livsglitter.

När jag först såg den här modellen på någon inspirationsbild på Instagram var jag lite tveksam, men ju mer jag har kollat desto mer fastnar jag för den. Nu tycker jag att den är så himla fin och kan nästan inte tänka mig något annat. Haha! Dessutom är det SUPER att sängen är så låg, jag slipper oroa mig att hon ramlar ur och slår sig. Med en mjuk matta bredvid så kommer hon säkert inte ens vakna av “fallet” om hon ändå skulle snurra ur. En annan grej som också kommer gynnas med en sån här säng är nattningarna. Vi nattar alltid Isabella i vår stora säng och när hon somnat bär vi över henne i sin egna. Jag tycker helt klart att det är dagens allra mysigaste stund när vi ligger bredvid varandra i mörkret alldeles lugnt och stilla. Hon kramar med sina små armar runt min hals och jag pussar på hennes lilla panna. Jag skulle inte byta bort det mot allt i världen. MEN, hon blir tyngre och tyngre – det är inte direkt lätt som en plätt att bära över henne till spjälsängen längre och jag är alltid lite nervös över att hon ska vakna igen. Därför vore det ju grymt om vi kunde natta i hennes säng och sedan bara smyga därifrån när hon somnat. Nepp, en sån här får det bli 🙂 Det lutar mot en vit, men åh vad fint det är med inredningsdetaljer i obehandlat trä. Snacka om att jag har fått dille på det! Trodde jag aldrig…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. ninamalmstrom
      ninamalmstrom

      Visst är den underbar!! Har hittat online här i Brasilien och tror nog att det går att få tag på även i Sverige, men dyrt. Runt 5000 kr kostar den här så är nog mycket billigare (och nog inte så jättesvårt) att fixa själv alternativ fråga någon handy man…