Nina Malmström

Plugga spanska i Barcelona

Jag har fått lite frågor om jag inte kan rekommendera någon bra skola att plugga spanska på i Barcelona så det tänkte jag ägna ett inlägg åt idag. Jag pluggade spanska ett år på Internationella Skolorna 2011-2012. Det är en liten svensk skola med svensktalande administrativ personal, men där alla lärare har spanska som modersmål vilket jag tycker är ett stor plus. Jag läste två universitetskurser á en termin vardera som skolan anordnade i samarbete med Mälardalens Högskola. Allt fungerade alltså precis som om jag skulle plugga spanska på universitetet i Sverige – bara det att jag höll till nere i Barcelona istället. SÅ BRA! Jag ansökte via antagning.se, fick 60 högskolepoäng och CSN precis som vanligt. Och jag behövde heller inte betala något för att gå kurserna. Jag tror fortfarande att Internationella Skolorna håller i dessa kurser, eventuellt är det via något annat svenskt universitet – men jag vet även att de har andra kurser, bland annat en folkhögskolekurs där man pluggar spanska halva tiden och sedan är ute en på en spansktalande praktikplats resten av tiden. Sån kul idé! Om jag någon gång flyttar tillbaka till Barcelona i framtiden och känner för att fräscha upp min gamla spanska så hade jag verkligen velat gå den kursen. En av mina närmsta vänner gjorde det och jobbar sedan flera år tillbaka på den frisörsalongen där hon gjorde sin praktik. Hur bra?!

Jag har även vänner som pluggat på Speak Easy och bara har gott att säga om den skolan. Nackdelen är väl att man där måste betala för att plugga, men även här är kurserna CSN-berättigade. Man kan bestämma väldigt fritt över sina studier, hur många timmar per vecka man ska plugga och i vilket tempo och så vidare. Det ges även kurser på alla olika tänkbara nivåer. Både Speak Easy och Internationella Skolorna ligger mycket centralt och i fräscha lokaler.

Mitt absolut bästa råd om du funderar på att åka till Barcelona för att plugga spanska är… ÅK! Tveka INTE! Det kommer vara det bästa beslut du någonsin fattat. Barcelona är världens bästa stad och jag är övertygad om att du kommer att älska det. Jag blir på riktigt nästan avundsjuk när jag tänker på det… Usch, det gör fortfarande ont i mitt hjärta när jag inser att jag faktiskt har flyttat därifrån nu. Kommer det alltid vara såhär?!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anders

    Pluggade med CSN-stöd på American British College för en massa år sedan. Ett av de bästa beslut jag tagit. Fantastisk stad och kombinationen med att lära sig ett nytt språk gjorde tiden i Barcelona till en av de bästa i mitt liv.

    1. ninamalmstrom

      Åh den skolan känner jag inte till faktiskt. Jag kan bara hålla med dig! 🙂 Barcelona är väldigt väldigt speciellt!