Äckliga uttryck  – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Äckliga uttryck 

Det har ju pratats en del om språk härinne på bloggen det senaste så när jag ändå är inne på det spåret… Förra sommaren skrev jag ett inlägg om sex ord som jag verkligen hatar, men jag kommer ständigt på nya uttryck som jag verkligen inte klarar av. Nej nej nej. Det ryser på riktigt i hela kroppen när jag hör dem. FY!

 • Det rycker i livmodern/äggstockarna – det kan på riktigt vara det äckligaste uttrycket jag vet. USCH! Säg bara att du är bebissjuk istället eller något.
 • Tutte – Blir nästan arg bara jag skriver det… NAPP!!!
 • Vårtgård – vilket jäkla ord!
 • Fett – alltså inte “fett” som i det man har i kroppen eller som man äter, utan att något ÄR fett. Klarar. Inte. Av!
 • Äger – “det äger”, “du äger”, “hon äger”. HUR löjligt?!
 • Nyförlöst – låter typ som om man pratar om en ko som precis har kalvat och allt bara hänger ut…
 • Baja – istället för att bajsa, eller “bajen” istället för rumpa för den delen. Uuuuh!
 • Pinka eller pissa – Snälla, KISSA!!!

Det tar nästan emot att skriva de här orden. Haha! Så knäppt ändå. Har ni några speciella ord eller uttryck som ni har riktigt svårt för? Dela gärna med er. Så roligt att höra, tycker jag. “BAPP” säger Bella. SÅ mycket bättre än “tutte”…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Tack! Hatar också ordet tutte! Skulle aldrig få för mig att säga, det heter napp. Eller här hemma heter det nappis för vår äldsta tjej döpte sin napp till det och sen har det hängt med dom 4 som kom efter 😁

 2. Maria

  Jag hatar ordet feminism och de sk feministerna har dessutom missbrukat ordet jämställdhet så nu hatar jag den också.