Utmattad! – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Utmattad!

Jag känner mig lite down just nu och vill helst bara äta choklad och mysa med min lilla flicka från morgon till kväll. Det har varit ett väldigt omtumlande år och det har tagit rätt hårt på mig. Jag är verkligen skittrött på allt flyttande fram och tillbaka världen över och längtar just nu mest av allt efter en trygg punkt. Ett riktigt hem. Jag saknar Barcelona så det gör ont i hjärtat varenda dag och ännu mer mina fina tjejer. Det är ganska ensamt här i Brasilien – Gabriel jobbar långa dagar och vi lever ganska isolerat här där vi bor. Jag känner mig stundtals som ett stort barn som inte klarar något själv och det är verkligen inte en roll jag trivs i. Jag är van att kunna vara självständig och klara allt på egen hand, men här är jag så himla beroende av G att jag blir tokig. Speciellt när han knappt är hemma. Jag var inställd på detta, men sedan har det dykt upp en del annat som gör mig ännu mer rastlös i själen. Riktigt dålig kombo! Som tur är har jag fullt upp med lillan och mitt plugg så jag hinner knappt stanna upp och känna efter, men när jag väl gör det så blir jag nästan helt utmattad av allt. Det är liksom som om all ork och energi tar slut. På måndag kommer i alla fall min mamma hit och ett par dagar senare även min pappa. Det längtar jag efter. Jättemycket!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. C

  Hej! Jag bor också utomlands och har flyttat från ett land till ett annat när min dotter var några månader äldre än I och jag var gravid med andra barnet. Ett tips är att kolla på Internations.org (grattis att gå med om du inte är medlem redan) om det finns några internationella playgroups i Rio. Där kommer du garanterat träffa andra i liknande situation och det är alltid skönt att kunna få tips och råd för att snabbt komma till rätta (från någon som förstår hur det är att vara ny i stan). Jag gick ofta på sådana play groups när stora var liten och min man reste mycket i jobbet. Nu går båda barnen på förskola (3 och 5 är gamla) och har dessutom andra aktiviteter som gjort att även jag lärt känna massa trevliga människor. Det jag vill säga är att det är väldigt tufft att flytta men misströsta inte än, det tar tid att få till en helt ok vardag men.om man ger det tid blir det oftast väldigt bra till sist. Kram, Carro

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Hej Carro och tack snälla för dina peppande ord och ditt tips. Det ska jag absolut kolla upp! 🙂 Kramar!

 2. Emelie

  Åh! Styrkekram till dig..
  har funderat väldigt länge på hur mycket och hur länge du ska orka med det liv du lever :/ nu följer man ju bara det du skriver men i det så tycker jag att din man inte alls verkar ta vad en relation och en papparoll innebär. Givetvis kan man inte dela allt på hälften när man har ett jobb som honom, fast ändå………….!
  Kulturkrock kanske, men det är 2017. Nu blev detta ett rörigt inlägg och kommer säkert klassas som negativt. MEN, jag ville egentligen bara få fram att du är grym!

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Åh tack snälla du vad gullig du är, men samtidigt blir jag lite ledsen över det du skriver och hoppas verkligen inte att jag fått min sambo att framstå på det sättet. Han är verkligen världens bästa pappa och gör utan tvekan allt han kan för vår familj – varenda ledig stund han får spenderar han ihop med oss. Men pga hans jobb så är han tyvärr borta väldigt väldigt mycket, vilket jag vet att han själv tycker är lika jobbigt som jag. Nu ser ju dock vårt liv ut så här just nu, inte jämställt för fem öre med en man som jobbar och försörjer familjen och en kvinna som är hemma med barnen såklart, men när han är hemma tar han absolut mer än hälften. Men det här är inte en situation som vi kommer vara i för all framtid, vi har många förändringar framför oss och om ett par år kan det mycket väl vara ombytta roller. Stor kram!