Jag är inte mer än människa – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Jag är inte mer än människa

Först och främst vill jag säga tusen tack för alla gulliga kommentarer ni lämnat här på bloggen, Facebook, Instagram och WhatsApp angående gårdagens inlägg. Det värmde verkligen i hjärtat att se hur otroligt fina människor jag har runt omkring mig och flera av meddelanden gjorde mig alldeles tårögd. Jag vill tro att jag överlag är en ganska positiv person som ser livet från dess ljusa sida och det första ordet som brukar dyka upp när nära och kära beskriver mig är just “glad”. Jag försöker för det mesta hålla en positiv ton härinne på bloggen, men självklart har jag dagar när jag inte känner mig helt hundra. Jag är ju inte mer än bara människa. Sådana dagar kan det vara lite svårt att veta hur personlig jag ska vara i mina inlägg – men jag tror ändå på att ge en ärlig bild av hur mitt liv faktiskt ser ut. Att få möjligheten att flytta runt mellan spännande länder är fantastiskt och något som fått mig att växa som människa helt enormt, jag är otroligt tacksam över allt jag får uppleva och vara med om. Men det är självklart inte lätt alla gånger. Det finns verkligen för- och nackdelar med allt.

Jag fick dock en kommentar som var skriven i all välmening och inte alls var menad som någon kritik eller som något negativt, men som ändå gjorde mig lite ledsen. Den handlade om att det inte verkade som om Gabriel tar vad en relation eller en papparoll innebär och jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att jag inte fått honom att framstå på det sättet i bloggen. Och om jag nu har gjort det vill jag nu därför ägna några rader åt detta för att reda ut det hela. Gabriel är verkligen världens bästa pappa som sätter sin lilla älskade dotter före ALLT annat. Han gör utan tvekan allt han kan för vår familj och varenda ledig liten stund han får spenderar han ihop med oss. Men på grund av hans jobb så är han tyvärr borta väldigt mycket, vilket jag vet att han själv tycker är lika jobbigt som jag gör – om inte ännu mer. Nu ser ju dock vårt liv ut så här just nu – inte jämställt för fem öre med en man som försörjer familjen och en kvinna som är hemma med barnen såklart – men när Gabriel väl är hemma tar han absolut hälften. Gällande hushållssysslor drar jag nog ett par strån mer till stacken, men det har helt enkelt med att göra att vi SER olika saker. Jag är väl lite åt det pedantiska hållet och han tycker väl inte att det är riktigt lika viktigt att allt ligger på sin plats. Det är absolut inte så att han inte gör någonting – vissa saker behöver jag kanske bara be om en extra gång för att de ska bli gjorda. Men det är nog ganska vanligt i förhållanden… eller?

Under lillans första år lagade Gabriel i princip ALL mat. Fram tills hon var ungefär nio månader tog jag nästan alla nätter eftersom han behövde vara någorlunda pigg för att kunna prestera på träningen (och undvika skador) samtidigt som jag fortfarande nattammade, men han gick upp extra tidigt och tog Isabella så jag kunde få sova ett par timmar på morgonen innan han skulle iväg. Nu delar vi på nätterna, men han går ofta upp med henne på morgnarna så jag får lite extra sömn. De dagar han har möjlighet att komma hem lite tidigare från kontoret gör han såklart det och så fort han kommit innanför dörren tar han med Isabella till lekrummet eller lekparken så de kan röja runt där ett tag, och jag får en stund för mig själv. Vi hade absolut kunnat sätta Isabella på dagis redan nu eller skaffa barnflicka åt henne (som är vanligare här i Brasilien vid hennes ålder, framför allt på grund av att det är svindyrt med dagis) – men det är JAG som VILL vara hemma med henne. Jag tycker att hon fortfarande är för liten för att lämnas bort och jag är så himla glad över jag faktiskt har möjlighet att njuta av den här tiden tillsammans med henne. De första åren går ju så fort. Att jag samtidigt som jag är hemma med barn tar på mig att plugga 150% har jag bara mig själv att “skylla”. Jag hade lika gärna kunnat vänta tills lillan börjar förskola, men ibland vill jag saker lite för mycket och lägg till “tidsoptimist” på det. Så som vårt liv ser ut just nu och har gjort de senaste åren kommer det med all säkerhet inte göra för all framtid, vi har många förändringar framför oss och om ett par år kan det mycket väl vara ombytta roller.Oj, det blev lite långt det här – men jag kände verkligen att jag ville förklara mig om jag nu verkar ha gett fel bild. Det är ju inte direkt så att Gabriel bestämmer vart vi ska flytta och så får jag snällt följa med som ett fromt litet lamm. Jag har väldigt mycket att säga till om i vårt förhållande och Gabriel lyssnar och värdesätter mina åsikter högt. Vi diskuterar allt fram och tillbaka och alla beslut fattar vi tillsammans. Vi är ju en familj. Ett team. Nu ska förresten detta lilla team på babysim. Isabellas allra första någonsin. De ringde i måndags och sa att vi fått plats två gånger i veckan. Klockan åtta på morgonen vilket passar oss perfekt för då kan Gabriel hänga på innan jobbet. Det är nämligen i inomhuspoolen här på lägenhetskomplexet. Nu ska vi ju bara bo här en månad till, men det blir ändå åtta gånger totalt och dessutom ingår det i hyran. Hur bra?! Det ska bli så himla kul! Kram på er allihopa och tack än en gång för ert peppande <3 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Hej Nina, så kul med bloggen och att du flyttat till Brasilien och så söt Isabella är. Läste inlägget och jag vet att många har haft åsikter om mina föräldrars förhållande där mamma har haft eget företag och lättare att anpassa dina tider med dagis, matlagning och sånt som ofta ses som “kvinnogöra”. Medan min pappa har rest jättemycket och ibte alltid kunnat vara med. Folk har frågat mig om jag inte tyckte det var jobbigt. Jag har alltid svarat samma sak, inte alls, för min pappa har alltid spenderat tiden utanför jobbet med oss barn. Har tagit matlagning och husgöra så fort han får chansen. Alla familjer är olika uppbyggda och jag tycker inte alls du har fått Gabriel att verka i dålig dager. Hans jobb verkar krävande men man ser att ni spenderar så mycket tid ni kan tillsammans hela familjen ❤

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Hej fina Maria, vad roligt och höra att du läser bloggen <3 Tack gulliga du! Ja, men visst är det så! Intressant att höra ett barns upplevelse av det hela. Stora kramar!

 2. Liz

  Heeej Nina! Tack för en jättebra blogg som jag fastnade för redan förra våren när du bodde i Barcelona och har följt sedan dess! Jag bodde också där förut (2009-2010) och pluggade på Internationella skolan, och förstår varför du älskar staden så mycket! Tänker ibland att om jag hade stannat kvar hade mitt liv blivit ungefär som ditt är nu (hade också en pojkvän från Sydamerika på den tiden!). Istället återvände jag till Göteborg för att plugga på GU och nu är jag gift och har två kids. Med en riktig svennebanan-kille 😉
  Det jag ville säga var egentligen att : Jag är verkligen imponerad att du orkar med allt och det är INTE konstigt att du känner dig sliten och trött! Jag blir trött om min man är borta EN kväll i veckan. Det är otroligt energikrävande att ta hand om små barn, dag och natt. Och du har ju varit ensam med Isabella massor senaste året. Plus ett antal flyttar mellan olika länder……..tycker du förtjänar 2 veckors semester nu på all inclusive-hotell med massage varje dag och bara lugn och ro 😉 och kanske sova ikapp lite av 15 månaders sömnbrist. Vi småbarnsmammor är hjältar men vi är mindre bra på att klappa oss på axeln för den insats vi faktiskt gör. Så heja dig, kämpa på!

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Åh hej Liz och tack gulliga du för din kommentar. Vad glad jag blir och så roligt att du gillar bloggen. Superkul att du har “hängt med” sedan start, känns jättehäftigt att höra. Ja visst är Barcelona en underbar stad! Och livet är allt ett enda stort äventyr , man vet aldrig var man slutar hehe. Tack söta du för dina fina ord, de värmer verkligen jättemycket. Visst är det så! STORA KRAMAR <3