Amning ger sämre syn! – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Amning ger sämre syn!

Jag ammade Isabella på heltid tills hon var sex månader och deltid tills hon fyllde ett år. Det var aldrig så att jag bestämde att NU slutar jag, utan det fasades liksom ut rätt naturligt med tiden. Hon började äta vanlig mat allt mer och mer samtidigt som hon började visa allt mindre och mindre intresse för bröstet. Detta bidrog i sin tur till att jag fick mindre mjölk. Så himla häftigt ändå hur kroppen anpassar sig! Allt har ju liksom sin biologiska förklaring. Något som jag dock inte förstår hur sjutton det kan hänga ihop med hela mödraskapet och allt som hör till är varför man får (eller i alla fall KAN få) sämre syn under tiden man ammar? Det finns flertalet studier som pekar på att amning kan påverka synen negativt och jag är ett levande exempel på det. Även minst två andra mammor i min närhet. Är inte det jättekonstigt?! När en nära vän till mig gick till optikern för att få starkare linserna rådde denne henne att komma tillbaka ett halvår efter avslutad amning då synen vanligtvis går tillbaka till det normala igen. Borde inte mamman, biologiskt sett, få BÄTTRE syn så hon kan hålla mer koll på sina småttingar?! Eller?

Det är ingen enorm försämring som har skett med min syn, men jag får helt klart kisa betydligt mer nu än innan. Så knäppt och faktiskt lite irriterande. Något annat gravidrelaterat som dock är betydligt mer irriterande är det faktum att jag gick upp en halv till en hel skostorlek under graviditeten, och inte har mina fötter gått tillbaka till det normala ännu trots att det snart gått ett och halvt år sedan den där lilla busungen tittade ut. När jag tänker tillbaka på min gamla skosamling sticker det faktiskt till och med till lite i hjärtat av sorg. Inte var det roligt för plånboken heller för knappt ett enda par kan jag få på mig längre. Haha! En “gammal” amningsbild från vårt favorithak i Barcelona. Känns som igår, men samtidigt som flera flera år sedan. Så knäppt ändå! Ni andra ammande mammor, märkte ni någon skillnad på er syn??

Vill ni läsa mer om min graviditet och allt som hör till? Kolla länkarna nedan eller kategorin “Min graviditet” 🙂 

Min förlossningsberättelse

Jag tappade SÅ mycket hår 

Så här gick jag ner alla mina graviditetskilon på 2,5 månad 

Välja namn till bebisen 

Packa BB-väskan

4D-ultraljud 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Stina

    Jag började se jättesuddigt med ena ögat. Fick göra en massa tester men de hittade aldrig något mer än att jag såg fruktansvärt dåligt på ögat. Var på återbesök efter ett halvår och då hade jag hur bra syn som helst igen… Skumt…