Nina Malmström

Bara fokusera på att vara mamma

Dagarna går verkligen i ett just nu så jag har inte så mycket tid över för att titta in här för tillfället tyvärr. Plugg, plugg och åter plugg samtidigt som jag försöker njuta av att ha mina föräldrar här på besök och hitta på roliga saker tillsammans med dem. Strax innan lunch kom dessutom Gabriel äntligen hem efter två veckor i Argentina. SOM vi längtat efter honom! Isabella blev SÅ glad över att få se sin pappa igen och hon som alltid var en riktigt liten mammagris gjorde plötsligt en tvärvändning och blev med en gång pappas flicka till 110%. I samma ögonblick som hon vaknade från förmiddagsvila och upptäckte att G var tillbaks så dög jag inte alls längre. Det var bara pappa som intresserade. Haha! Så himla kul att se och jag blev verkligen jätteglad för Gabriels skull som nog alltid är lite orolig över att lillan ska glömma bort honom när han är borta.

Efter att vi fått lite lunch i magen stack vi ut på äventyr med bilen. I och med att jag inte inte riktigt vågat mig ut i Rio-trafiken ännu så har vi varit rätt begränsade under mina föräldrars första dagar här. Det har mest blivit att vi hängt på anläggningen, med undantag för ett par uberturer till stranden och shoppingcentret. Mamma och pappa har varit iväg lite på egen hand också, men jag åker gärna inte allt för långt bort hemifrån med lillan. Man vet liksom aldrig riktigt, vi befinner ju oss trots allt i Brasilien. Hur som – först blev det lite sightseeing för föräldrarna och sedan stannade vi till i Urca som ligger precis nedanför Pão de Açucar. Där satte vi oss på ett ställe med världens utsikt och beställde in caipirinhas, empanadas  och lite annat tilltugg. Jättemysigt! Isabella drack kokosvatten, åt hur mycket ost som helst och röjde runt som en riktig liten tokstolle. Upp och ner i trappan, om och om igen. Trappor kan vara det absolut bästa hon vet. Näst efter välling då. I bilen påväg hem la hon huvudet på sne och sa ”lälling, shhhova” samtidigt som hon tittade bedjande på mig. Trots att klockan bara var tjugo över sex. Lilla tröttis! Livsnjutarna, haha.

Nu är det den här mammans tur att vara trött, Jättetrött! De andra har gått och lagt sig för längesedan, men jag har suttit uppe och skrivit på C-uppsatsen. Vad jag längtar tills den är klar! Hade egentligen tänkt läsa ett par kurser i sommar också, men just nu känner jag att det hade varit så himla skönt att bara få vara lite ledig. Att ta upp studierna igen med en åttamånaders bebis hemma har inte varit lätt alla gånger och jag tror nog att det hade gjort mig gott att enbart få fokusera på att vara mamma till mitt underbara busfrö i ett par veckor. Men nu ska jag hoppa in i duschen och sedan äntligen få krypa ner i sängen bredvid min fina kille som till sluuuuuut är hemma. Natti natti! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Majda

    Ta en paus i sommar, njut av din familj och lilla bebis som snart blir stor. Och framförallt, njut av att vara du! Studierna finns alltid tid för, tiden med liten tar slut väldigt fort när hon blir stor och inte behöver dig lika mycket längre.