Rutiner med en 1,5 åring – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Rutiner med en 1,5 åring

Först och främst vill jag tacka så jättemycket för alla roliga frågor som ni lämnat bland kommentarerna till inlägget där jag bad er om hjälp förra veckan. Det är alltid SÅ intressant att höra vad ni vill läsa mer om här. Tänker att jag tar första frågan idag och sedan svarar på resten lite allt eftersom. Kommer ni på något mer som ni undrar över eller som vill se mer av så är det bara att lämna en kommentar 😉

Hur ser Isabellas dagar ut med sov/mat/rutiner?

I måndags blev Isabella 17 månader. Jag måste dock erkänna att jag slutat räkna i månader nu och kort och svarar att hon är ett och ett halvt när någon frågar. Hur som, så här ser hennes rutiner ut just nu och har gjort sedan ett ganska bra tag tillbaka.

6-7: Isabella vaknar, oftast närmare sex än sju. Kvart-tjugo över sex brukar vara standard.

6.30-7.30: Efter blöjbyte och lite morgonmys blir det frukost. Isabella brukar vara rätt hungrig om morgnarna och hon får i stort sett allt en tallrik havregrynsgröt med banan, kokosflingor, kanel och mjölk. Hon ÄTER alltid själv – förutom när det är yoghurt, då låter hon oss hjälpa henne. Annars är det “kan själv” som gäller, halva tiden med sked – halva tiden med händerna.

Runt tiotiden: Mellanmål – macka, yoghurt eller frukt.

12-13: Lunch!

13-14: Isabella sover sedan ett par veckor tillbaka middag efter lunchen istället för före. Blir oftast minst en timme – men det ultimata är två. När det händer har vi en superglad liten tjej här hemma resten av dagen.

Runt fyratiden: Mellanmål – macka, yoghurt eller frukt.

18-19: Middag!

20-20.30: Läggdags! Hon somnar för det mesta rätt snabbt. Vi brukar natta i stora sängen och lyfta över henne till sin när hon somnat. Här hos farmor och farfar har hon dock fått sova på en madrass på golvet och då har vi nattat där samtidigt som vi legat bredvid. När hon somnat har vi bara smugit upp. Det har fungerat SUPER!!! Jag vill verkligen ha en sån här hussäng som jag visade i ett tidigare inlägg till lillan, tycker verkligen att det gör nattningarna så himla smidiga. Och det är jättemysigt att ligga bredvid.Isabella vaknar alltid en gång mitt i natten, men brukar somna om fort när hon får komma över till oss i stora sängen. Är det en sämre natt kan hon dock vakna betydligt fler gånger och även vara med svårsövd. Jag tycker att det är lite från natt till natt. Sedan har hon börjat drömma en himla massa just nu, dock slipper vi för det mesta gå upp och leta efter nappen mitt i natten.  Den är hon jätteduktig på att hitta själv i sömnen, tack och lov. Jag minns nätterna runt tre-fyra månader med fasa. Då kunde jag bli väckt för nappinstopp var tionde minut natten igenom…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Annons