Det där med att skaffa vänner… – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Det där med att skaffa vänner…

Jag tycker din blogg alltid är så rolig att läsa, du uppdaterar ofta och det är kul! Jag har en pojkvän från Rio, vi bor just nu i Sverige men ska flytta till Rio om några år. Så jag följer med glädje ert liv där, älskar Rio och saknar staden så mycket. Det är kul att följa någon som just nu är i samma sits som jag själv kommer vara i framtiden. Min fråga handlar om hur lätt du upplever att det är att få vänner eller ett socialt liv där? Har du lyckats få brasilianska vänner ”på egen hand” eller är det mest vänner genom Gabriel du har? Frågar detta då jag upplevt att många brassar inte kan engelska och jag tänker att man kanske inte får så många brasilianska vänner innan man kan portugisiska på en bra nivå? Skulle vara kul att höra hur du upplever det.

Tack snälla för dina frågor och dina gulliga ord! Jag upplever brassarna som väldigt varma, välkomnande och sociala. Jag har fått uppfattningen av att de för det mesta är mycket nyfikna på en och gärna vill lära känna nya människor. Trots det så är i stort sett alla mina vänner i Brasilien vänner genom Gabriel, men av förklarliga skäl då det ju ganska självklart är de vi hänger med. Och som jag dessutom tycker väldigt mycket om. I och med att jag främst varit hemma med Isabella den här våren så har jag ju inte heller kommit i kontakt med så värst många andra, förutom lite ytligt med våra grannar på lägenhetskomplexet som visserligen alla varit väldigt gulliga och hjälpsamma. Om man kommer ut lite mer och träffar andra människor i vardagen, typ pluggar eller jobbar, så tror jag inte alls att det är särskilt svårt att bygga upp ett eget socialt nätverk. Däremot skulle jag rekommendera dig att försöka lära dig portugisiska så fort som möjligt. Man kommer dessvärre inte särskilt långt på “bara” engelska. Jag är så otroligt tacksam över att jag börjar komma upp i en rätt okej nivå där jag förstår det mesta och kan prata mer eller mindre obehindrat, även om det såklart ofta blir fel. Jag minns att jag tyckte det var ganska jobbigt första gångerna som vi var i Brasilien på besök och jag inte alls kunde hänga med i vad som sas, än mindre prata själv. Så om du har planer på att flytta dit i framtiden – varför inte börja plugga lite redan nu? Finns många kurser att gå, googla! Och lycka till!  En gammal bild från när jag och Gabriel var i Rio tillsammans för första gången. Det här är bara några av G’s alla polare, så jag kan väl knappast påstå att vi har dåligt med vänner haha… Can you find me? 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons