Åksjuk bebis – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Åksjuk bebis

Isabella verkar ha en lätt tendens till att bli åksjuk. Jag har aldrig haft ont av att åka bakåtvänt, men tydligen får det Gabriel att må illa så antagligen kommer det från honom. För visst är åksjuka ärftligt? Eller är det bara något jag fått för mig? Fem gånger har Isabella spytt när vi åkt bil – tre gånger förra året, en gång tidigare i somras och så senast nu i förrgår. Alla gånger har hon ätit något litet en stund tidigare i bilen eller alldeles innan vi åkte iväg (banan, smoothie, grötklämmis…). Tror också att hon har tittat på mobilen majoriteten av gångerna – så där har vi ju två saker som vi helt klart bör undvika i fortsättningen, framför allt i kombination av varandra. Jag tycker så himla synd om henne när det händer för hon blir ju så ledsen. Och jag förstår henne verkligen, att spy kan typ vara det äckligaste jag vet. Usch! Som tur är går ju klädseln till bilbarnstolen att tvätta och vi har även en speciell skyddsdyna, men det är ju ändå alltid lite meckigt. Tack och lov har vi de senaste två gångerna haft en handduk till hands för att torka upp det värsta innan man hinner stanna. Blir era små åksjuka? Har ni kanske några tips på hur det kan undvikas?  När vi pratade om vad som hänt i efterhand sa hon “Bella japa (rapa) bilen, bläääää, mamma tojka, mamma tvätta Bella”. Mitt lilla hjärta! <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katja

    Prova med åksjukeband som säljs på apoteket. Det är en liten kula som trycker på en speciell punkt på handleden för att minska risken. För äldre barn brukar det hjälpa att tugga tuggummi men framförallt undvika att kolla på Ipad/mobil/läsa bok.

Annons