Gravid & nervös – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Gravid & nervös

Läsarfråga: Jag har nyligen fått reda på att jag är gravid! Så otroligt lycklig, ville skriva av mig glädjen! Får man fråga en fråga? Jag är så glad att vänta barn men samtidigt så nervös att något ska hända under graviditeten, hur tänkte du under din graviditet? Jag försöker tänka positivt och njuta av tiden.. 

Först och främst, stort grattis till bebisen i magen. Åh så spännande och vilken fantastisk tid du har framför dig. Jag har alltid tyckt att allt som har med graviditet och förlossning att göra känts lite otäckt, men när det väl var dags för mig själv kände jag mig faktiskt oväntat lugn. Jag oroade mig inte särskilt mycket alls, vilket såklart var väldigt skönt, och jag är helt övertygad om att det måste bero på någon slags biologisk process som satte igång i typ samma sekund som jag kissade på stickan. Haha! När jag fick reda på att jag var gravid hade Gabriel bara ett par få månader kvar på sitt kontrakt i Barcelona och vi hade ingen aning vart i världen vi skulle bo när bebisen var beräknad. Så jag hade ju lika gärna kunnat flippa ut totalt, men jag antar att jag bara bestämde mig för att gilla läget och inte tänka för mycket. Då hade jag nog blivit galen. När nervositeten ändå spökade lite försökte jag, precis som du, tänka så positivt som möjligt och njuta av tiden. Jag höll igång fysiskt så gott det gick – gick långa promenader, lite träning i gymmet, vattengymnastik och gravidyoga. Jag försökte även skämma bort mig själv lite extra mycket, bokade in några härliga spabesök och tillät mig själv att vila när jag behövde det. Sedan läste på jag en hel del också – precis i början av graviditeten lyssnade jag på en pod där en barnmorska tipsade om att tänka såhär: “Jag är förberedd på att vad som helst kan hända – därför är jag lugn”. Så jag försökte förbereda mig bäst jag kunde inför vad som komma skulle och det tror jag kan ha hjälpt mig mycket. Stort lycka till nu!  KRAM <3 Den här bilden tog min fina vän Johanna på mig. Som jag längtar till nästa graviditet nu! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.