8 saker jag gör när partnern är borta – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

8 saker jag gör när partnern är borta

Ni som har följt bloggen ett tag vet ju att Gabriel reser en del i jobbet och att det av den anledningen periodvis blir ganska mycket ensamtid för mig. Det här gör jag när G är borta:

  1. Slarvar med duschandet – Normalt duschar jag nästan alltid två gånger om dagen. På morgonen och på kvällen innan jag går och lägger mig. Jag är inte riktigt lika noga med det där när Gabriel inte är hemma och ibland kanske det till och med har gått någon dag mellan duschtillfällena. Ganska äckligt erkännande egentligen, men min sängkamrat dessa nätter har liksom inte ens fyllt två år ännu. För henne luktar mamma alltid gott. Bra för miljön också.
  2. Kollar på svensk TV – Gabriel uppskattar inte Paradise Hotel, Svenska Hollywoodfruar och Ensam mamma söker riktigt lika mycket som mig. Eller SKAM! Åh vad jag maratontittade på Skam i vintras <3 
  3. Äter frukost till lunch – Jag tycker verkligen att det är sååå tråkigt att laga mat till mig själv och har absolut inget emot att äta frukostmat även till lunch. Frukost är ju det bästa som finns. Gabriel däremot vill alltid ha riktig mat.
  4. Och choklad eller chips till middag – Allra helst i sängen framför någon svensk playkanal på datorn… Ja, som ni hör blir det en hel del slarvande med mat. I vissa perioder när jag har varit väldigt mycket själv med lillan har jag till och med glömt bort att äta helt och hållet. Men så länge hon får i sig bra mat så spelar resten inte så stor roll. Isabella kommer liksom först. Alltid. Så är det bara.
  5. Går i pyjamas hela dagen – Det gör jag i och för sig ofta även när G är hemma, men då brukar jag åtminstone byta om från pyjamas till myskläder eller sköna träningskläder någon gång under dagen. Det är inte alltid det händer när jag är ensam.
  6. Låter Isabella kolla liiite mer på Pippi och Alfons än vanligt – För att öka chanserna att faktiskt få ta den där bortglömda duschen eller äta den där frukostlunchen, även om det så sker i duracellfart. Eller bara för att få sova några otroligt sköna minuter till.
  7. Bloggar och pluggar till sent in på natten – Försöker få undanstökat så mycket som möjligt för att kunna spendera så mycket tid som möjligt ihop när Gabriel äntligen är hemma igen. Och dagtid hinns ju inte något sånt med eftersom jag för det mesta är upptagen med att springa efter vår lilla vilding. Haha! 
  8. Facetime:ar med nära och kära – En blir ju lite sällskapssjuk…

Vad gör ni när era partners är bortresta?Foto: Erikka Tångelin/Pink Stripe Photography

Vill ni läsa fler av mina listor? Här finner nu:

8 tecken på att du är mamma 

5 saker en småbarnsförälder saknar 

Mina bästa spartips inför bebisens ankomst 

5 saker jag saknar från tiden som icke-mamma

10 saker ni inte visste om mig

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons