Bästa tipsen för inskolningen – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Bästa tipsen för inskolningen

Vi är redan inne i september och nu har väl i stort sett alla gått tillbaka till jobb, skola och förskola efter sommaren. Kanske är även inskolningen över för alla småttingar som börjat dagis för allra första gången eller kanske bytt avdelning?! Hur har det gått för er? Isabella blir som jag nämnt innan hemma med mig ett tag till – planen är att hon ska börja till våren – sedan får vi se om det blir i Brasilien eller i Sverige. En del av mitt mammahjärta hoppas på Sverige, då jag har en känsla av att hela inskolningsprocessen är lite snällare här. Jag vet inte ens om det finns något som heter inskolning i Brasilien, men det blir nog bra hur som. Vi har troligtvis en förskola färdig och vi ska nog dit med lillan och hälsa på redan nu i höst, sedan får vi se. Det är säkert väldigt många fler saker som skiljer sig mellan dagis i de olika länderna, en sak är ju skoluniform vilket jag tycker känns som en ganska bra grej. Blir det en förskolestart i Sverige lär ju listan på allt som ska inhandlas i klädväg bli ganska lång…

I somras tipsade jag er om min fina bloggkollega Angelica Lagergren och det inlägget hittar ni HÄR. Angelica är ju mamma till två underbara ungar; Alice tre år och Philip två. Med andra ord är hon ganska van vid allt som har med förskola och inskolning och allt som man behöver skriva upp på inköpslistan att göra. För inte så länge sedan svarade hon på massor med frågor från sina läsare om just detta – den hittar ni HÄR. Angelica delar bland annat med sig av allt vad ett barn kan tänkas behöva till föris, vad som var svårast med inskolningen och hur man gör det rätt. Många grymma tips och jag kommer garanterat spara listan inför den dag då blir dags för Isabella. Vare sig om ni har inskolningen avklarad för längesedan, en som snart knackar på dörren eller bara sugen på en ny blogg att följa så tycker jag att ni ska kika in hos Angelica. Hon skriver på ett så himla härligt och inspirerande sätt, för att inte tala om alla fina bilder hon delar med sig. Så in och kolla!

FullSizeRender-219420468_10158958125480381_2820320818806785913_nIMG_6897IMG_2289

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons