Gravid & illamående  – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Gravid & illamående 

Jag har fått lite frågor om hur jag mådde under min graviditet så det tänkte jag skriva några rader om idag. Redan i vecka fem-sex blev jag fruktansvärt illamående, klarade inte av att äta någonting och låg typ bara i sängen och stirrade upp i taket. Så fort jag kom upp på fötter fick jag kväljningar och tvungen att typ bosätta mig på badrumsgolvet. Usch! Något av det absolut äckligaste jag vet i hela världen är att spy så det här var långt i från någon höjdare, men det värsta var helt klart att jag blev så svag och ynklig eftersom ingenting fick stanna kvar i magen. Det var knappt att jag klarade av att dricka vatten. Efter ett par dagar med bara några salta kex, små fruktbitar och någon isglas fick jag tabletter utskrivna mot illamåendet. Cariban, som eventuellt kanske bara finns i Spanien då vi ju bodde i Barcelona just då. Hur som helst hjälpte de mig så himla mycket och ÄNTLIGEN kunde jag äta igen. Matlusten kom aldrig tillbaks under graviditeten och det dröjde många månader efter att Isabella tittat ut som jag faktiskt kunde känna mig riktigt sugen på något – skittrist för någon som verkligen älskar mat, men så länge jag slapp må illa var jag glad. Runt vecka tolv någon gång kunde jag sluta med pillrerna, så länge jag såg till att äta med jämna mellanrum. Minns dock att jag fick tillbaks ett släng av illamående även framåt slutet av graviditeten och då knaprade jag upp mina sista kartor. Mådde ni illa under era graviditeter? En liten mage i vecka 26, tror jag. Som jag börjar längta till nästa graviditet nu (minus illamåendet såklart…).

Vill ni läsa mer om min graviditet? Ni hittar massor med inlägg HÄR 🙂 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Vanja, småbarnsmamma och gravid

  Första graviditeten fick jag hyperemesis.. Inga piller hjälpte och jag kunde inte få i mig något alls utan att spy, inte ens en matsked vatten. Blev flera turer till sjukhuset för dropp pga vätske- och näringsbrist.Fram till vecka 20 typ höll det i..

  Denna graviditeten hade jag ett normalt illamående fram till vecka 12 typ, vilket jag är såååå tacksam över! 😅

 2. Felicia D

  Usch ja, det är verkligen inte någon höjdpunkt. Mitt illamående kom i vecka 7 och höll i sig fram till vecka 15 och i stort sett hela den perioden åt jag Lergigan som barnmorskan skrev ut mot just illamåendet plus att jag gick med åksjukeband hela dagarna som jag tror hjälpte lite också, om inte annat inbillade jag mig att jag mådde mindre illa av dom armbanden 😉

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Nä ellerhur! Fy sjutton… skönt att de hjälpte för dig i alla fall. Verkar som om de där åksjukearmbanden har positiv effekt på många 🙂

 3. Andrea

  Jag mådde illa från v 5-6 till typ v 20! Spydde aldrig men var konstant åksjuk. Så fort illamåendet lagt sig fick jag halsbränna. Halsbrännan gick över direkt när dottern hamnade på bröstet. Myten om att om du har halsbränna har bebisen mycket hår stämde på oss iallafall 🙂

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Usch!! Stackars dig, inte kul alls… jag hade också en hel del halsbränna, men min bebis hade inte jättemycket hår dock. Haha! Rolig myt, har faktiskt aldrig hört talas om den innan 🙂