Ett besök i djungeln – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Ett besök i djungeln

Hej på er! Har ni haft en bra torsdag? Det har vi – dagens utflykt gick till Parque Lage och efter en ganska svettig, men väldigt fin promenad på cirka en timme var vi framme. Wow så fint! Det var typ som att promenera runt i en riktig djungel med gömda grottor, häftiga växter och enorma träd. Parken ligger precis vid foten av berget Corcovado och från nästan alla håll kunde man se Jesusstatyn som står längst däruppe. Vi träffade även på två olika sorters apor som till och med hoppade riktigt nära oss. Väldigt spännande tyckte tjejerna… Vi matade aporna med banan, men då blev de lite väl närgångna så vi skyndade oss därifrån. Haha!Mitt i parken låg en helt fantastisk byggnad som kan liknas vid ett mindre palats – där håller tydligen Rios konsthögskola till, men även en riktigt bra (och mysig) restaurang som serverade alltifrån brunch och olika lunchrätter till färskpressade juicer och gott kaffe. Vilken pärla! Jag beställde in entrecôte och fick en helt enorm portion. Nästa gång vill jag testa brunchen. För hit kommer vi nog tillbaka! Dock var det lite svårt att ta sig fram med barnvagn, men ett stort plus för fri entré.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tommy

  Fint reportage! Blir nästan tårögd, bodde på gångavstånd och älskade att ta med min son till vårt andningshål. Dessutom vägg-i-vägg med vackra Jardim Botânico. Där finns allt som gör en dag fantastisk.

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Åh tack snälla du för din kommentar. Ja, visst är det en helt magisk plats! Så glad över att ha upptäckt den!!

 2. Britta Pettersson

  Parque Lage är alltid en favorit -varje gång! Ett härligt rofyllt ställe med en förunderlig “djungelnatur” strax bakom restaurangen. Barnvagn och för rörelsehindrade är platsen dock litet svårforcerad. Fin beskrivning och fina bilder av dig Nina.

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Visst är det helt otroligt vackert där. Riktigt häftigt ställe!! Tack så hemskt mycket, vad roligt att du gillade inlägget. Kram!