Så här tar jag hand om mitt hår – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Så här tar jag hand om mitt hår

Inlägget innehåller annonslänkar

God morgon fina ni! Jag har fått några önskemål om jag inte kan dela med mig av mina skönhetsrutiner. Det kan jag ABSOLUT göra, men samtidigt känns det lite konstigt för ärligt talat är jag inte någon person som har särskilt stor koll på sånt där. Jag älskar såklart att känna mig fin och jag tycker att det är roligt att göra i ordning mig, men jag är verkligen sämst på smink och när det kommer till att fixa håret är jag ett skämt. Mitt ex sa till exempel alltid att det såg ut som ett dagisbarn som hade kladdat runt med nagellack när jag hade försökt mig på att måla naglarna… Haha! Mitt allra bästa knep är att hålla ögon och öron öppna när ni är i närheten av andra som kan. Mina absoluta favoritprodukter är de som jag har fått nys av tack vare mina underbara tjejer. Men jag tänker att jag kan göra mitt bästa i alla fall… Först ut är hårvårdsprodukter 🙂

När jag bodde i Barcelona och hade tillgång till världens bästa frisör och även min fina vän Cecilia så försökte jag gå var åttonde vecka för att klippa topparna. Slingor och olaplex-behandling blev ungefär varannan gång.  Sedan vi flyttade från staden för lite mer än ett år sedan har jag lyckats få till fyra besök hos Cissi så det känns ju ändå inte som fy skam, men visst hade håret nog sett lite bättre ut om det vore oftare. Hur som: jag använder schampo och inpackning från Grazette i serien Crush – kör på inpackning istället för balsam då mitt hår har en tendens till att bli rätt torrt. Jag försöker dock tvätta håret så sällan som möjligt, vilket blir ungefär var tredje dag. Det går mycket lättare att “hålla sig undan” för mycket tvättande numera än innan jag blev mamma och tränade i princip varje dag. Så det är ju absolut en fördel med att ha mindre tid för sig själv. Haha! Silverschampo från L’Oreal använder jag någon gång per vecka och jag försöker låta det sitta i fem-tio minuter. Mitt älskade älskade torrschampo från Batiste räddar denna slitna morsa typ sju dagar i veckan. Tack gode Gud för denna produkt! Min favoritdoft är cherry – MUMS! 

Jag använder alltid den här fantastiska sprayen från Revlon (REA NU!) efter varje tvätt och jag är övertygad om att den gör underverk för mitt hår. Efter att Cissi rekommenderade den för X antal år sedan har jag inte kunnat leva ut den – massor med bra egenskaper, men framför allt gör den mitt hår silkeslent. Sedan brukar jag även ofta ha i Morrocanoil i längderna.

När jag var yngre plattade jag sönder mitt hår, men nu ligger min plattång i en flyttkartong i ett garage någonstans i Barcelona och jag har ännu inte fått tummen ur att köpa en adapter till min urgrymma hårfön från Parlux (även den rekommenderad av Cissi) som jag fick i julklapp, så jag kan väl säga som så att jag använder värmeverktyg till håret ytterst sällan. Däremot slits håret något enormt av kranvattnet utomlands och jag borde kanske skaffa något slags filter. Att jag har småbarn och för det mesta spenderar tid i skuggan gör nog dock gott för håret kan jag tänka mig.

Sedan ett par år tillbaka använder jag bara hårsnoddar utan metalclips då jag läst någonstans att det ska vara mycket skonsammare för håret och jag borstar morgon samt kväll med min Tangle Teezer, men annars mina vänner – så har jag inte så mycket mer skönhetsknep att dela med mig av när det kommer till hår. 

Så sitter ni inne på några supertips så får ni HEMSKT GÄRNA dela med er bland kommentarerna. Framför allt när det kommer till hår som har en tendens att bli torrt som mitt <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.