Nu testar vi syskonvagn! – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Nu testar vi syskonvagn!

I samarbete med Jollyroom

Jag tycker verkligen att det är superroligt att testa nya vagnar, modeller och märken. Därför blev jag jätteglad när jag erbjöds prova Petite Chérie Soleil Double 2017 i färgen Angulus från Jollyroom. Det är en syskonvagn i sulkymodell och även om vi än så länge bara har ett barn så hänger vi ju ofta tillsammans med lillans jämngamla kusin – vid sådana tillfällen är det fantastiskt smidigt att kunna sätta dem i en och samma vagn. Inte minst har det varit väldigt bra här i Brasilien då vi varit ute med tjejerna två och två eller tre och tre – här bör man helst inte gå ifrån vagnarna när de är tomma med tanke på stöldrisken. Men att inte lämna vagnens sida när de små springer fritt kan bli svårt, så då har det varit grymt med bara en vagn att hålla reda på istället för två.

Jag tycker även det är skoj att testa dubbelvagnar inför framtiden – någon gång ska väl Isabella förhoppningsvis få ett syskon och då är det kanon att redan ha skaffat sig lite “kött på benen” i den där enorma vagndjungeln. För det är helt klart ett par extra saker som tillkommer på den där att-tänka-på-listan när man går från enkelvagn till dubbelvagn.Jag bara älskar vagnens läckra klädsel i häftigt sicksackmönster – Petite Chérie är ju kända för just roliga och speciella mönster på alla sina produkter och den här vagnen är inte ett undantag. Jag föredrar vanligtvis enfärgat och neutrala toner som går ihop med allt, men ibland är det kul med något som sticker ut lite extra. Vagnen finns i flera olika härliga mönster och färger så du kan lätt hitta en som passar just dig. Klädseln upplever jag dessutom väldigt lättskött – den blir inte smutsigt särskilt lätt alls och skulle det vara så är det bara att torka av den med en fuktig trasa.Sulkyn är väldigt lätt att fälla ihop och har många fiffiga funktioner så som fempunktsbälte samt lås på bakhjulen. Suffletten går att fälla fram ordentligt och det finns även en liten extra solkeps som går att förlänga ytterligare. Super här i soliga Brasilien. Jag tycker att vagnen känns ganska rymlig – tjejerna som båda snart fyller två år har gott om plats. De olika sittdelarna är separerade, men barnen kan ändå lätt kika på varandra och sitta och snicksnacka utan några konstigheter, vilket är ett stort plus för våra små babbelbyxor. De tycker att det är SÅ kul att få åka bredvid varandra. Haha!För att vara en sulky upplever jag vagnen som relativt lättkörd på plant underlag. På ojämn mark och kullersten med två små passagerare i blir det dock rätt tungt. Att ta vagnen ner till stranden har funkat supersmidigt, men på längre utflykter har den känts lite klumpigt. Då är dock Rio inte någon särskilt barnvagnsvänlig stad direkt. Ryggstödet regleras lätt med en slags dragsko och barnen sover väldigt gott i vagnen. Det finns även små tittluckor upptill om man vill hålla ett öga på de små under färden. Varukorgarna undertill är rätt svåra att komma åt, men jag upplever vagnen som väldigt stadig så man kan utan problem hänga väskor eller påsar över handtagen utan tipprisk. Till Petite Chérie Soleil Double 2017 ingår mugghållare, regnskydd och en förvaringsväska. Ordinariepris är 2499kr, men just nu säljer Jollyroom den för bara 999kr.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons