Ny familjemedlem – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Ny familjemedlem

Åh jag börjar längta mer och mer efter att utöka vår lilla familj med en ny medlem. Jag har varit sugen på att skaffa hund sååå länge, men nu kan jag knappt vänta. Tror att det är supernyttigt för barn att växa upp bland djur – själv var jag tidigt en riktig hästtjej och när jag var elva år skaffade vi vår fina älskade vovve Bella. För tillfället är det inte aktuellt för oss med hund då vår boende- och livssituation ser ut som den gör, men så fort vi vet vart vi kommer hamna är det jag som börjar kolla runt efter uppfödare. Som jag längtar! 

Gabriel är också ganska hundsugen och vill allra helst ha en golden – jag tycker också att de är trevliga hundar, men känner att det nog vore bättre med en mindre hund som är lite “lättare” att flytta på. Det allra viktigaste är att det är en bra familjehund som funkar ihop med barn. Då jag tidigare haft en vovve som två gånger per år tappat ALL sin päls (jag kan ibland fortfarande hitta små spår från Bella såhär fem år efter att hon försvann) ser jag helst att det är en ras som inte fäller så fruktansvärt mycket, allra helst inte alls. Jag hade gärna skaffat en mops, men är lite orolig över deras rätt vanliga andningsproblem. Annars tycker jag om pudlar och spanielraser – sheltisar är också urfina. För att inte tala om Berner sennen, det är nog min absoluta favorit som dock tyvärr inte riktigt passar oss just nu storleksmässigt. Ni kanske har någon lite mindre hundras att rekommendera? Trist nog verkar ju rastypiska sjukdomar och besvär vara väldigt vanligt, så kanske borde man satsa på en blandning… Har ni någon trevlig blandras att tipsa om? <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Charlie

  Vi har en beagle, den är inte speciellt stor ca 10 kg, älskar barn och är nöjd så länge han får vara med oss… inga problem att flytta på honom heller då han flyttat från Europa till USA, och rest tillbaka mellan kontinenterna några gånger!

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Ååh, beagle verkar vara en väldigt härlig ras tycker jag. Snacka om resvan!! Har ni med honom inne i planet då eller i lastutrymmet? Kram!

 2. Em

  Hej!

  Cavalier är den perfekta hunden! Liten, lättlärd och inte så krävande (jaja, alla under kräver en del men om man jämför med många andra raser). Cavalierer jag känner inkl. vår, är inte skälliga, aldrig aggressiva. Fäller inte så mycket. Perfekt med barn. Är pigga och orkar mer än man tror. Dock måste jag säga att jag inte kunde ana hur jobbigt det är med kombon barn och hund. Det blir mycket vaktande och tjat. Hundvalpar kräver sitt och för att blir stabila, snälla hundar så måste de ju få lite lugn. Jag ångrar att vi köpte hund så tidigt, vår dotter var tre år. Ändå var hon väldigt hundvan och lugn. Men valet av ras ångrar jag inte, kan inte tänka mig en bättre hund.

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Åh ja, cavalier har jag varit lite inne på. Verkar vara en väldigt trevlig ras. Jag förstår, vi får se när det blir aktuellt för oss. Helst hade jag velat skaffa hund innan vi fick Isabella, men då tillät inte vår situation det med massa resande fram och tillbaka… Kram!

 3. Catarina Bäckman

  Fransk bulldog fantastiskt fina familjwhundar, men där måste man oxå kolla andningsproblemen, och akta dej för de vita mycket problem med allergier, men vi har två fantastiska tjejer 2 och 3 år gamla, många hundar i och raser i mitt liv men det här är nog det bästa
  Kram från gammal dagisfröken

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Men HEJ och tack snälla för din kommentar. Så glad jag blir!! Åh franska bulldogar som är så fina, helt klart värt att kolla upp. Tack för tipset 🙂 STOR KRAM!

 4. Birgitta Gunnarsson

  Jag har en dvärgpudel, de är så lätta att ha med överallt och inte hårar de, däremot måste man klippa dom. Men jag badar och klipper min själv. Jag föredrar lammklippning inte några konstiga utställningsfrisyrer. Har haft mellanpudel och Cavalier King Charles spaniel som också är en bra storlek. Jag är uppväxt med hundar och mina bröder har flera hundar och deras barn har alla hundar av olika sorter. Kan inte leva utan hund, det blir så tomt i hemmet. Kul att läsa din blogg och se din lilla söta dotter bli större, hon är alltid så sött klädd.

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Ja visst är livet med hund alldeles underbart, det är verkligen en stor pusselbit som saknas här hemma. Jag hoppas att vår livssituation tillåter det snart. Tack snälla du, så glad jag blir. STOR KRAM!

 5. Felicia D

  Åh det är ju så mysigt med hund! ❤️ Själv är jag uppvuxen med hund och dom flesta runtomkring mig, både släkt och vänner har också hund. Vi har en chihuahua och hon är världens lugnaste och gosigaste, otroligt lätt att ta hand om och sköter sig mycket själv, annars kan ju just den rasen lätt bli ättrig och skällig. Vi i min familj har själva haft Sheltie och även våra närmsta släktingar och det är en ras jag Absolut kommer skaffa igen när vår chihuahua inte är med oss längre, möjligtvis en stor Collie då den är så mycket lugnare i sättet. Tyvärr kommer man inte undan håret men det är betydligt lättare att hålla efter än vår chihuahuas små korta hår som blir som nålar och inte det lättaste att rolla bort från kläder haha 🙈 Det jag skulle komma till angående Sheltie så är det ju en fantastisk familjehund, otroligt familjekär och mån om sina medlemmar och det är nog tack vare vallhunden i Sheltien bland annat 😊Älskar lek (speciellt agility). Hoppas ni hittar en passande vän till er familj framöver 😊💕

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Jaa, en sheltie har jag varit sugen på länge. Verkar vara en så himla trevlig hundras. Jag höll på lite med agility med vår gamla hund när jag var yngre och det var ju sååå kul. Tack snälla för din kommentar!! KRAMAR <3

Annons