Nu skiter vi i det här! – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Nu skiter vi i det här!

God morgon fina ni! Efter en rätt lugn dag med en förmiddag på lekplatsen på stranden och sedan häng hemma bestämde vi oss för att gå ut och käka middag. Valet föll på sushi och jag hade fått tips om ett bra ställe här i närheten från en bekant – Manekineko. Vi kom iväg rätt sent så tjejerna var både trötta och hungriga vilket såklart aldrig är en bra kombo. Detta resulterade i en kvarts svettig skrikfest på restaurangen för Isabellas del, men när maten väl kom in lugnade hon äntligen ner sig och sedan satt de båda lugna och nöjda resten av middagen. SÅ. HIMLA. SKÖNT. 

Vi har haft med Isabella ut och käkat massor med gånger – både jag och Gabriel älskar verkligen mat så att äta ute är nog lite en del av vår livsstil, skulle jag säga – så lillan har fått hänga med från början, även om det av förklarliga skäl blivit mindre av den varan sedan hon kom till världen. Det har dock i stort sett alltid gått jättebra och igår var allra första gången som jag kände att: “Nääe, nu skiter vi snart i det här och går hem”. Men det löste sig ju till slut och vilken tur, för oj vilken god sushi vi åt. En fullträff, hit går vi helt klart tillbaka igen. På vägen hem slocknade både Isabella och Stina i vagnen så då passade vi föräldrar på att fira den trots allt lyckade kvällen med italiensk glass på vårt nya favoritställe Momo. Mums! Nästan som gelaterian i Rom 🙂 Som ni nog förstår lyckades jag inte knäppa en enda bild under middagen och vid efterrätten var jag för slutkörd. Haha! Dock en bra anledning att köra favorit i repris (utan skrikfest). Kokosnöts- och FaceTimespaus med mormor/farmor. Det delades ut gratisballonger på stranden – vilken lycka!

Idag står utflykt på schemat. Det har varit ett par veckors ordentliga oroligheter i Rios största favela Rocinha och de senaste dagarna har det verkligen eskalerat. För att ta sig till andra sidan stan från oss måste man passera Rocinha – det har resulterat i att vi hållit oss på “vår” sida och skjutit på en del aktiviter som vi annars tänkt göra med brorsan och hans familj. Men nu verkar det äntligen ha lugnat ner sig något, tack och lov för ALLAS skull (mitt hjärta går i tusen bitar när jag tänker på alla de oskyldiga som mer eller mindre levt under krigsförhållanden bara en kort biltur härifrån medan våra liv tuffat på som vanligt…). Så idag blir det nog en tur till någon nice park i Barra där vi bodde innan sommaren. Ha en underbar tisdag fina ni!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.