6 tillfällen jag hatar att vara förälder – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

6 tillfällen jag hatar att vara förälder

Att bli mamma är det absolut bästa som någonsin hänt mig, men jag skulle ljuga om jag sa att jag tokälskade precis varenda liten sekund av livet som förälder. Det finns ett par tillfällen då jag allra helst hade velat sjunka igenom jorden och lämna över ansvaret till någon annan… Som till exempel:

 1. Minuterna efter typ varje matstund – Vi har låtit Isabella äta själv i största möjliga mån från början vilket innebär massor med fördelar. Som förälder får man chans att få i sig lite mat under tiden som bebisen sitter och plockar, man väcker en stor nyfikenhet till mat och de små lär sig ofta hantera sked eller gaffel tidigt. Men det blir kladdigt. Väldigt kladdigt. Att göra rent matstolen kan vara något av det värsta jag vet – man hittar mat på de allra konstigaste ställena och det är bara kladd-kladd-kladd överallt. Usch!
 2. Att smörja in en argsint 1,5åring som vägrar stå still i 40 graders värme – Ingen bra kombo. SÅ! SVETTIGT!
 3. Läckande bajsblöjor – Vi hade stora problem med läckande blöjor under en ganska lång tid, därav rätt tidig potträning och det är sååå skönt att slippa vara nervös inför att sånt här kan hända. Men jag kan fortfarande bli alldeles svettig när jag tänker på alla hemska situationer jag hamnat i på grund av just detta. Haha! Att vara helt ensam på en liten cafétoalett utan skötbord med en översvämmad blöja, mitt i Rom med 40 minuters promenad till tågstationen och sedan ytterligare 20 minuters tågresa för att ta sig hem – och bebisen stoppar ner båda händerna i blöjan för att sedan smörja in hela sig från topp till tå. Ja, då ville jag inte vara med längre…
 4. Fläckar, fläckar, fläckar – Alla dessa fläckar. Jag är SÅ trött på allt som heter Vanish, galltvål, ta-bort-spray och klorin samtidigt som jag typ inte kan leva utan dem…
 5. Bli väckt var tionde minut natten igenom – Vi hade en period när Isabella var runt två-tre månader då hon om natten tappade nappen konstant. Det var helt fruktansvärt slitsamt att bli väckt med så korta intervall. Inte konstigt att ständigt avbruten sömn är en välanvänd tortyrmetod…
 6. Borsta tänderna på ett barn som totalvägrar – Då vill jag ibland bara lägga mig ner på golvet själv och skrika. Haha!

Känner ni igen er?  Trots punkterna ovan finns det inget underbarare än att vara din mamma. För dig gör jag ALLT och mycket mer <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linnea

  Jag tycker inte heller om kladdet efter maten och fick tipset att ta hela stolen och duscha den. Gör det varje gång nu 🙂
  Tack för en mysig blogg. Kram Linnea

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Åh ja, det brukade jag också göra när lillan kladdade som värst. Så himla bra tips! Och tusen tack för dina fina ord, vad glad jag blir. KRAM!