Nina Malmström

Sockertoppen

Idag var det dags för utflykt igen och för mig blev det ett kärt återseende – Sockertoppen. Jag var där med mina tjejkompisar för 4,5 år sedan då vi var här i Rio på karnevalen. Snacka om flashbacks! Så otroligt mycket som hänt sedan dess, men oj vad kul vi hade… Vilken galen resa! Om ni någonsin kommer hit till Rio så bara MÅSTE ni åka upp till Sockertoppen, eller Pão de Açúcar som den heter på portugisiska. Wow!  Min lilla älskade livsnjutare så tokig jag är i dig <3

Man tar sig till Praia Vermelha som ligger i den lilla stadsdelen Urca – därifrån går linbana upp till två urhäftiga bergstoppar (Morro da Urca och Pão de Açúcar) med världens mest fantastiska utsikt. Det är verkligen alldeles magiskt däruppe och jag ångrar inte en sekund att jag åkte dit idag igen. Det var helt klart värt det och när min pappa kommer om ett par veckor blir det nog ett besök till. Kanske att vi tar oss upp till fots då istället – det går att hikea upp till bergstopparna genom en liten djungel (dock får det nog bli utan barnvagn då… Haha!). Vi såg flera apor däruppe och man lär nog stöta på ännu fler på vägen om man väljer att promenera. Sååå häftigt i alla fall och uppe på topparna finns både café och restaurang. Vi käkade lunch och drack kaffe på ett riktigt nice ställe, dock med väääldigt långsam service. Det blåste en hel del idag också så stundtals blev det lite väl kyligt (dock supervarmt när vinden försvann…), men ändå skönt med något i magen. Isabella dansade och stojade och var på alldeles strålande humör. På vägen ner blev vi stoppade av en hel skolklass som ville ta kort på oss. Haha! Vi verkade vara mer exotiska för dem än själva Sockertoppen – ”you are so beautiful” sa några utsöta tjejer i tioårsåldern till mig. Alltså HUR gulligt?! Jag hade på mig shorts och skjorta från Zara, skor från H&M samt väska och solisar från Gucci. Isabellas klänning är från H&M och sandalerna från Kavat. ”Hej hej båtarna”. Hela gänget 🙂 På vägen ner somnade Isabella i pappas famn. Mina älsklingar!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.