Ta med barnmat på flyget? – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Ta med barnmat på flyget?

Läsarfråga: Jag funderade lite på det här med att ta med mat till barn på flyget när man reser till andra länder? Vet att vissa är ju väldigt strikta med vad man får ta med sig in. Men är tex klämmisar m.m. ok både för flygbolaget och det land man kommer till? 😊

I handbagaget får man ta med sig så mycket barnmat (till exempel klämmisar, välling, ersättning och barnmatsburkar) som man behöver under flygresan. Jag brukar alltid packa ner extra för man vet ju aldrig om flyget blir försenat eller vad som kan hända under resans gång – och det har aldrig varit något problem. I de incheckade väskorna får man normalt ha med hur mycket som helst. Det här är dock vad som gäller enligt flygbolagen. Vad som är okej eller inte att ta med sig in i olika länder vågar jag inte svara på – i Spanien, Italien och Brasilien har det aldrig någonsin varit något krångel, men det finns ju som du skriver länder som är mer strikta med sånt här. När jag flög till Australien 2011 minns jag till exempel att man inte fick ta med något ätbart överhuvudtaget in i landet, men det kan ju ha ändrats sedan dess? Det allra bästa är nog att dubbelkolla vad som gäller i just det landet DU ska resa till. 

Ni får hemskt gärna dela med er av era erfarenheter så kan jag samla ihop det i ett eget inlägg <3 Och föresten, ni har väl inte missat mina andra restips med barn? HÄR hittar ni alla mina tidigare inlägg – jag har skrivit om alltifrån vad man bör tänka på inför flygresor med spädbarn till med vilda snart tvååringar med massa spring i benen. Lycka till och trevlig resa! 🙂  En måste ju ha mat…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nana

  I somras när vi skulle flyga fick vi ta med klämmisarna (de gick dock iväg med dem och utförde någon kontroll, vet ej vad då vi faktiskt hade fullt upp med två småbarn och inte kunde se vart de gick) men de tog faktiskt våra smoothieförpackningar (IKEAs) då de inte var specifikt avsedda för barn! Så irriterande då jag köpte dem specifikt för resan, som en extra överraskning på planet.

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Nej, är det sant?! Gud vad konstigt… Förstår verkligen att du blev irriterad. Det hade jag också blivit!