Jag blev av med acnen! – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Jag blev av med acnen!

Jag har ju tidigare skrivit om mina acneproblem som uppkom i samband med amningen och att jag strax innan jul förra året besökte en hudläkare för att få hjälp. Jag har fått många frågor på detta och ni är flera som velat läsa om behandlingen – vilket jag också lovat er. Först och främst vill jag be om ursäkt för att jag dragit ut på det så, men anledningen är att jag inte riktigt vågat ropa hej innan jag kommit över bäcken. Man kommer ju ofta över historier där folk har blivit hjälpta av olika krämer och tabletter, men som sedan fått tillbaka problemen när det slutat. Därför var jag lite rädd att det skulle hända även mig, MEN – så här nästan ett halvår efter avslutad behandling vill jag faktiskt våga påstå att jag blivit av med mina acneproblem.

Jag har aldrig haft perfekt hy – inte acne, men fet/kombinerad hy med lite utbrott då och då. Även om det såklart alltid är skittråkigt med finnar så har det absolut gått att leva med. Men så några veckor efter förlossningen försämrades plötsligt min hy något enormt och på den vägen bar det. Min t-zon blev oljig, jag fick massor med små knottror i pannan och längs käklinjerna samt jättemycket röda fläckar på hakpartiet. Porerna kändes förstorade och det ploppade upp massor med finnar och små ömmande bölder som gjorde skitont när de vidrördes, typ överallt. Det var väl en sak att jag inte kände mig särskilt fin, men smärtan var nog det värsta. Ibland skrek jag nästan rakt ut när lillan råkade boxa till på fel ställe. Efter ett år fick jag nog och bokade tid hos en hudläkare som min mamma rekommenderat. Jag hade hört en hel del negativa historier från andra som sökt upp läkare på grund av liknande besvär, men inte blivit tagna på allvar så jag hade ärligt talat inga större förhoppningar. Men hudläkaren som jag träffade var SÅ bra och tog mig genast på allvar. Hon lyssnade på vad jag hade att säga, tittade närmare på min hy och konstaterade att jag hade en kraftig inflammation. Så himla skönt att få det bekräftat.

Hudläkaren skrev ut antibiotikan Tetralysal och krämen Skinoren som jag skulle ta/använda varje morgon och kväll under tre månaders tid. Därefter skulle jag använda krämen Acnatac en gång om dagen i ytterligare tre månader. Jag köpte även med mig ansiktsrengöring och ansiktskräm från PH Formula som hon rekommenderade för min hy – mina gamla produkter var ändå slut och det kändes verkligen bra att ha rätt serie nu när jag ändå skulle lägga ut så pass mycket pengar på att få bukt med mitt problem. Hela kalaset, inklusive läkarbesöket, gick på runt 4000 kr. Då köpte jag även en solfaktor från samma märke – upplever alltid att hyn blir ÄNNU värre efter att ha smörjt in med solkräm, trots att jag provat massa olika – men den här är jag supernöjd med (ni kan läsa om den HÄR).8609a226-dda5-4bbc-8a1e-36b4c33b4629

Jag var beredd på världens break-out i början av behandlingen då det ju är ganska normalt när man byter till något nytt, men tack och lov så slapp jag det. Istället såg jag resultat redan efter tre veckor. Sakta men säkert tyckte jag mig se små små förbättringar och efter två månader vill jag nog påstå att min hy var nästintill perfekt. Det blev en liten dipp efter att jag slutade med tabletterna i våras, men det går absolut inte ens att jämföra med hur illa det var innan. Idag får jag några finnar då och då, men det är för det mesta hormonstyrt vilket jag ärligt talat inte tycker är hela världen. Jag har lite röda prickar kvar i ansiktet som jag antar är från ärr och hoppas ska blekna bort med tiden, men ömmande bölder får jag extremt sällan. Idag känner jag mig jättefin, är absolut bekväm med att gå osminkad och är SÅ HIMLA GLAD att jag sökte hjälp. Så här nästan ett halvår efter avslutad behandling anser jag mig vara kvitt mina acneproblem.

Före och efterbilder. Alltså dessa inzoomningar, haha. Det blev lite olika belysning (bild 1: lampa, bild 2: dagsljus), men tycker ändå att jag lyckats ge en rättvis bild av resultatet. På bilderna har jag lite mascara, annars helt osminkad.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Magdalena

  Hej igen! Jag är jätte tacksam att du svarar på mina kommentarer, tänkte bara tipsa om det finns bilder på läkarna på hudklinikens hemsida, du kanske kommer ihåg hur hon såg ut? Det skulle betyda jättemycket om du kanske skulle kunna ta en titt och se om du känner igen vilken läkare du gick till? Tack på förhand 😊

 2. Magdalena

  Hej! Jag undrar vart du gick och vilken läkare du gick till? Har också väldigt problem med massa finnar/acne som jag har haft länge och är trött på det och känner att det börjar ta på självförtroendet och är på gränsen till att beställa tid till läkare och vill ju självklart går till en bra! Så det skulle vara jättesnällt om du ville dela med dig. Och vad kul att det blev bättre för dig!

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Hej Magdalena, Skin hudkliniken hette stället jag var på och det ligger på Lyckans väg 2B i Göteborg. Jag kommer dock inte ihåg vad läkaren hette, men ska höra med min mamma om hon minns eller har visitkortet kvar. Lycka till!!

     1. Magdalena

      Hej! Jag tänkte bara höra ifall du hunnit kolla vem det var du var hos? Skulle kännas så bra att gå till samma hudläkare eftersom du fick så bra hjälp😊

     2. ninamalmstrom
      ninamalmstrom

      Hej igen Magdalena, nej tyvärr inte – om jag har kvar hennes visitkort så är det hemma i Sverige. Men jag ska höra med min mamma om hon möjligtvis kommer ihåg… Annars ska jag kolla i december när vi är på plats i Göteborg igen om jag kan hitta det.