5 tips att göra under vabben – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

5 tips att göra under vabben

Nu är det ju inte Isabella som varit förkyld i tre veckor, utan JAG – så egentligen kanske jag borde säga att det är lillan som vaffat istället för jag som har vabbat. Hur som helst har vi fått välja lite lugnare aktiviteter att sysselsätta oss med under den senaste månaden. Det har blivit en hel del häng här hemma och då måste man ju ha en liten lista med grejer att hitta på för att inte börja klättra på väggarna eller bli alldeles tokig efter några dagar. Här är mina favoriter:

  1. Pyssla – Äntligen lite tid över för alla de där pysselstunderna som du planerade att göra ihop med ditt barn som gravid… Har du inga pysselidéer på lager – googla eller försök helt enkelt bara tänka tillbaka på din egen dagistid. Gå ut och plocka fina höstlöv och kastanjer (och få samtidigt en nypa frisk luft) för att sedan klistra upp på papper med glitterlim eller varför inte pärla originella halsband? Bara att sätta sig med penna och papper funkar ju också. Isabella ÄLSKAR att rita tillsammans med mig och vill gärna bestämma vilka figurer som ska få vara med på teckningen.
  2. Bygg en koja – Samla ihop alla gosiga kuddar och filtar ni kan hitta och bygg sedan en koja med hjälp av bord och stolar. Gör det gärna extra mysigt inne i kojan med en ljusslinga eller en liten lampa. Det blir en perfekt myshörna där ni kan krypa in och titta på en bra barnfilm tillsammans eller läsa högt ur favoritböckerna.
  3. Vitaminboosta på ett lite roligare sätt – Gör tokiga figurer med olika typer av frukt eller egen isglass som ni sedan kan smaska på inne i kojan. Perfekt för att snabbare bli kvitt alla dumma baciller.
  4. Leka dagis – Isabella är ju forfarande hemma med mig om dagarna, däremot leker vi ofta förskola tillsammans med alla dockor och gosedjur. Vi har samling, sångstund och ibland gör vi små utflykter till lekplatsen i vardagsrummet. Lillan ÄLSKAR det!
  5. Bygg en egen värld – En stor favorit här hos oss är duplo, men det här funkar ju lika bra med lego, Barbies, playmobil och andra små figurer. Vi brukar bygga upp Villa Villerkulla och sedan kan vi leka med alla duplogubbar och djur hur länge som helst.

Har ni något bra tips på vad man kan hitta på med sina små när de är sjuka ELLER när man själv inte känner sig helt hundra och behöver ta det lite lugnt? Och glöm inte att mysa lite extra mycket.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.