5 skäl till att dricka kokosvatten – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

5 skäl till att dricka kokosvatten

Vi dricker mycket kokosvatten här i Brasilien och jag ÄLSKAR det verkligen. Varje gång vi är på stranden blir det minst en nöt – jag tycker att det är så himla gott och en bra törstsläckare när man är sugen på något annat än vatten. Isabella gillar det minst lika mycket som mig och det känns skönt att veta att hon får i sig lite extra vätska i värmen. Att kokosvatten dessutom innehåller en himla massa bra grejer som mineraler, vitaminer, kalcium, zink och fosfor är ju såklart inte heller tråkigt. Här är 5 positiva effekter som kokosvatten kan ha på din hälsa:

  1. Naturens egen sportdryck – Så kallas ibland kokosvattnet och det med all rätt, tack vare den höga halten elektrolyter som finns i kokosvattnet återställs kroppens vätskebalans mycket snabbt. Huden får sig även en rejäl fuktboost och hela du massor med ny energi.
  2. Rensar kroppen – Kokosvatten har en renande effekt på vårt blodomlopp och matsmältningssystem. Det sägs också kunna stärka immunförsvaret.
  3. Perfekt mot baksmälla – förutom att kokosvattnet fungerar som en riktigt grym vätskeersättning vid uttorkning lugnar det även magen.
  4. Lindrar halsbränna och sura uppstötningar – Gissa vem som kommer hinka kokosvatten under nästa graviditet. Haha!
  5. Minskar sötsuget och har en mättande effekt – Det här tycker jag verkligen stämmer. Jag som är världens godisgris och jämt sugen på något gott känner mig alltid supernöjd och belåten efter en kokosnöt. Händer. Typ. Aldrig. Annars.

Jag trodde fram tills ganska nyss att det fanns två olika sorters kokosnötter: de gröna blanka och så de bruna lite “håriga” som man ofta hittar i fruktdisken i Sverige. Men vet ni – det är ju SAMMA nöt, den ändrar bara färg från grön till brun när den torkar och skrumpnar. Det är även av dessa mognare nötter som man tillverkar kokosflingor och kokosmjölk. Men KOKOSVATTEN, det kommer alltså från de gröna. En annan sak som jag också lärde mig ganska nyligen är att kokosvatten smakar annorlunda beroende på var i världen nöten kommer i från. Det här beror på jorden där själva palmen växer – i vissa länder kan kokosvattnet smaka mer salt medan det i andra länder kan smaka mer sött. I Brasilien där kokosvatten har varit en populär dryck i många, många år tycker jag att det är ganska sött. Mums!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.